Erzincan'daki Maden Faciası: Murat Kurum Hakkında Soruşturma Talepleri Artıyor!

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum, Erzincan'daki altın madeni faciası sonrasında çıkan soruşturma talepleriyle gündemde. CHP'li vekiller, maden faciasının sorumluları arasında eski Çevre Bakanı Murat Kurum'u göstererek, hakkında soruşturma açılmasını ve gözaltına alınmasını talep ediyor. AK Parti'nin hazırladığı Maden Kanunu tasarısı ise tartışmaların odağında.

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan altın madeni faciasının ardından, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum hakkında soruşturma talepleri artıyor. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, faciaya ilişkin soruşturma başlatılması için İliç'e gönderilen savcıların değil, Murat Kurum'un üzerine gitmeleri gerektiğini belirtiyor.

Adıgüzel, "Savcıları İliç’e değil Murat Kurum’a gönderin, hakkında soruşturma başlatın" diyerek, sorumluluğun eski Çevre Bakanı Murat Kurum ve diğer yetkililerde olduğunu ifade ediyor. DEVA Partili Evrim Rızvanoğlu da Murat Kurum'un komisyonu toplamasını ve çevre katliamının sorumlularının TBMM'de hesap vermesini istiyor.

Maden faciasının hemen ardından yapılan AK Parti'nin Maden Kanunu tasarısı görüşmeleri, tartışmalara yol açtı. Ancak, AK Parti'nin gündem değiştirme taktiğine rağmen TBMM'de sert tartışmalar yaşanıyor. CHP Milletvekili Adıgüzel, altın madenlerini savunanların başında Murat Kurum ve Binali Yıldırım'ın geldiğini ifade ederek, "Sözlükten suç uydurup Ekrem İmamoğlu’nu yargılıyorsunuz, ceza veriyorsunuz ya; işte suçun daniskası burada. Neredesiniz savcılar. Mahkemeler bu dönemde adalet dağıtma uğraşında değil iktidarla bir olup, muhalefeti dağıtma peşinde" dedi.

ak parti erzincan erzincan madende göçük murat kurum