Erzincan İliç'teki Maden Faciasında Gözaltılar: 4 Kişiye Gözaltı

TAKİP ET

Erzincan İliç'teki altın madeni sahasında yaşanan heyelan sonrası, arama kurtarma çalışmaları devam ederken, saha sorumlusu dahil 4 kişi gözaltına alındı. 827 kişilik ekip, kayıp 9 işçiye ulaşma mücadelesi veriyor; bölgede yağmur yağışı bekleniyor

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeni sahasında dün meydana gelen heyelanın ardından, 9 işçiye ulaşmak için 827 kişilik bir ekip büyük bir mücadele veriyor. Çalışmalar devam ederken, heyelana ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Maden sahasındaki heyelanla ilgili olarak saha sorumlusu da dahil olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı.

Erzincan'daki bu trajik olayı araştırmak üzere görevlendirilen 3 başmüfettiş ve 1 müfettiş, soruşturmayı derinleştiriyor. Bu arada, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede bugün yağmur yağışı bekleniyor. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü'nün verdiği bilgilere göre, İliç'te hava sıcaklığının 4 derece olması ve yağmur yağışının arama çalışmalarını etkilemesi öngörülüyor.

Hesap verecekler

Tüm Türkiye'nin gözü kulağı, maden sahasındaki arama kurtarma çalışmalarında ve heyelan sonrası gelişmelerde. Umutlar, kayıp işçilere sağ salim ulaşılması ve olayın sorumlularının adalet önünde hesap vermesi yönünde.

erzincan maden faciası samsun haber madende göçük erzincan madende göçük