Eski Makro AVM Yardım  Merkezine Dönüştü 

TAKİP ET

SBB'nin kente gelen afetzedeler için mağaza gibi düzenlediği eski Makro AVM içindeki Yardım Koordinasyon Merkezi'nden bugüne kadar 5 bin afetzede ücretsiz yararlandı. 

Türkiye'yi yasa boğan, 11 ilde yıkımlara yol açan depremlerin ardından AFAD'ın kontrolünde bölgeden tahliye edilen afetzedeler için Samsun  Büyükşehir Belediyesi(SBB), satın aldığı eski Makro AVM'yi Yardım Koordinasyon Merkezi'ne dönüştü. 

Mağaza gibi bölümler oluşturulan alanda afetzedelerin ihtiyaçları karşılanıyor. Merkezde tek tek elden geçen yardımlar, cinsiyetlerine, bedenlerine göre ayrılıyor. Çocuk bezi ve mamasının yanı sıra her türlü hijyen ile ev tekstili ürünlerinin de olduğu mağazalardan bugüne kadar 5 bin afetzede yararlandı.

‘DESTEK SÜRECEK’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Yardım Koordinasyon Merkezi içindeki mağazalarda da hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle yaraları sarmaya devam ediyoruz. Depremzedelerimiz buradaki mağazalarda tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Yine şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanabiliyorlar. 12 gün önce açılan mağazalarımızdan bugüne kadar 5 bin afetzede vatandaşımız faydalandı. Aynı zamanda sosyal hizmetler dairesi başkanlığına bağlı uzman ekiplerimizce çocuklarımıza psikolojik destek sağlanıyor. Afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve destek vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Feride SEZGİN 

SBB Başkanı Mustafa Demir, merkezi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.