Eski SBB Başkanı Mustafa Demir'in son planı yargıya tosladı

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Demir'in Yalı Kafe'yi yıkarak yerine inşa ettiği Kitap Kafe inşaatı ile ilgili CHP'li meclis üyelerinin açtığı dava sonucu, imar planlarının yürütmesi 6. kez durduruldu. CHP'li üyeler İpek ve Tekcan, "İnşaatı durdurun, suç işliyorsunuz "dedi. İşte detaylar...

Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) eski Başkanı Mustafa Demir, 2019 yerel seçimleri ile göreve gelir gelmez CHP'nin kullanımında olan Yalı Kafe'nin kullanım hakkını İller Bankası'ndan almış ve bölgede 49 milyon lira maliyetli Kitap Kafe projesinin startını vermişti. CHP'li Meclis Üyeleri Atilla Tekcan ve Hasan İpek, Kitap Kafe ile ilgili yargı süreci başlatmıştı. 

5 KEZ İPTAL EDİLMİŞTİ

Daha önce açtıkları davalarla 5 kez Kitap Kafe projesinin imar planlarını ve yapı ruhsatlarını iptal ettiren CHP'li meclis üyeleri, 2. İdare Mahkemesi'ne bölge için yeni alınan imar planı kararının iptali için dava açmıştı. Mahkeme, daha önce verilen yargı kararlarına atıfta bulunarak işlemi hukuka aykırı buldu ve yürütmesini durdurdu. 

CHP'Lİ TEKCAN ÇAĞRI YAPTI 

CHP Meclis Üyesi Atilla Tekcan, "Biz davaları kazanmaktan bıktık bunlar hukkusuzluktan bıkmadı. Yeni hukukçu başkana sesleniyorum; Bu ayıbı kaldırın.  İnşaatlardaki çalışmanın derhal durdurulması gerekmektedir. Buna rağmen çalışma devam ederse, bütün yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız "dedi. 

MAHKEME KARARLARI ARTIK İŞE YARAMIYOR

CHP Meclis Üyesi Hasan İpek ise, " Altıncı defa mahkeme iptal ediyor. Buraya milyonlarca lira harcandı.  Nasıl yıkılacak? Biz yıllardır, Valiliği, Şehircilik Müdürlüğü'nü, Savcılığı göreve davet ediyoruz. Bir sonuç yok.  Maalesef bu ülkede mahkeme kararları bir işe yaramıyor "ifadelerini kullandı. 

samsun atakum mustafa demir