ESM Samsun Şube Başkanı Mustafa Niyazi Bulut: 'Yeraltı sularımız azalıyor'

TAKİP ET

ESM Samsun Şube Başkanı Mustafa Niyazi Bulut, "Yer altı sularımız; bilinçsiz, plansız, programsız kullanılması ve de yanlış sulama nedeniyle azalmaktadır "dedi.

Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası(ESM)Samsun Şube Başkanı 
Mustafa Niyazi Bulut, su varlığının giderek azaldığına dikkati çekti. 

TASARRUF ÇAĞRISI 

Bulut, "İçinde bulunduğumuz yüzyılda dünya nüfusundaki yoğun artış ve su kullanımı çeşitliliğindeki artışa karşın su kaynaklarının yetersizliği suyu oldukça stratejik bir kaynak haline getirmektedir. Diğer taraftan doğal afetler, küresel ısınma, çevre sorunları su kaynaklarını kirletmekte, azaltmakta ve azalan kaynakların paylaşımında büyük sorunlar yaşanmaktadır. Buna bir de uygulanan yanlış su politikalarını eklersek gelecekte su sorununu daha derinden yaşayacağımız açıktır.

Suyun bilinçsiz kullanımı, doğanın ve çevrenin tahrip edilmesi, kirletilmesi, kamusal paylaşım ve denetimden uzaklaşılması, suyla ilgili kurumlarda koordinesizlik ve plansızlık sorunu daha katmerli hale getirmektedir. Yer altı sularımız; bilinçsiz, plansız, programsız kullanılması ve de yanlış sulama nedeniyle azalmaktadır. Ayrıca geçmişte DSİ’nin sorumluluğunda yapılan tarımsal sulamanın bugün akıbeti tartışmalıdır "dedi.