Esrar Kullanımı Yasallaşıyor: Yeni Düzenleme Detayları

TAKİP ET

Almanya'da, özel tüketim amaçlı sınırlı miktarda esrar ekimi ve kullanımına dair yeni yasal düzenleme yapılıyor. Hükümetin sunduğu önerilere göre, bireyler artık özel tüketim için en fazla üç esrar bitkisi yetiştirebilecek ve 25 gram esrar sahibi olabilecekler.

Almanya'da hükümetin sunduğu önerilere göre, esrar tüketimi için getirilen yeni yasal düzenlemeler şunları içeriyor:

    Özel tüketim amaçlı olarak en fazla üç esrar bitkisi yetiştirmek yasal hale gelecek.

    Bireyler, özel tüketim için 25 grama kadar esrar sahibi olabilecekler.

    Ticari olmayan esrar üretimine izin verilecek ve 500'den fazla üyeye sahip olmayan esrar kulüplerinin üyeleri için bu izin geçerli olacak. Ancak, bu kulüplerde sadece üyelere esrar tüketme izni verilecek.

    Esrar kullanımı 18 yaş altı ve genç yetişkinler için kısıtlanacak. Okullar ve oyun alanları gibi belirli bölgelerde esrar tüketmek yasa dışı olacak.

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yeni yasanın uyuşturucu ile ilişkili suçları azaltmayı, ticaret miktarını düşürmeyi ve kullanıcı sayısını kontrol altına almaya yönelik olduğunu belirtti. Ancak, muhalefet partilerinden bazı milletvekilleri, yeni kuralların karmaşık olduğunu ve daha fazla esrar tüketimine yol açabileceğini savunarak eleştirdi.

Almanya, eğlence amaçlı esrar kullanımını yasallaştıran dokuzuncu ülke olacak. Bu düzenleme, esrarın sadece tıbbi kullanımına izin veren pek çok ülkede bir değişiklik olarak öne çıkıyor.

Almanya bitki Hıristiyan muhafazakar Yasal