EURO 2024'te geri sayım

TAKİP ET

Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek turnuvaya sadece 50 gün kaldı. 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında Almanya'daki 10 farklı şehirde gerçekleşecek olan EURO 2024'ün açılış maçı, Almanya ile İskoçya arasında Münih'teki Allianz Arena'da yapılacak.

Turnuvada Almanya'nın yanı sıra Berlin, Köln, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf gibi şehirler de ev sahipliği yapacak. Grup maçları 26 Haziran'da sona erecek ve son 16 turu 29 Haziran'da başlayacak.

EURO 2024'e katılacak olan 24 takım, 6 grupta mücadele edecek. Her grubun ilk iki sırasını alan takımların yanı sıra en iyi 4 grup üçüncüsü, son 16 turuna yükselecek. Turnuvada tek maç eleme usulü geçerli olacak ve şampiyon, 14 Temmuz'da Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçının ardından belli olacak.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, F Grubu'nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek. Ay-yıldızlılar, grup maçlarını Dortmund ve Hamburg'da oynayacaklar.

EURO 2024'e katılacak takımlara dağıtılacak olan toplam para ödülü miktarı, 331 milyon Euro olacak. Şampiyon takımın kazanabileceği maksimum para ödülü ise 28,25 milyon Euro olacak.

Son olarak, EURO 2020'nin şampiyonu olan İtalya'nın, 53 yıl aradan sonra ikinci kez kupayı müzesine götürdüğünü hatırlatalım. Bu yıl hangi takımın zaferle ayrılacağını görmek için heyecanla bekliyoruz.