Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Müjdeli Haber! Kampanyalı Uygun Konteyner Evler

TAKİP ET

Konteyner evler Avrupa’da ve Amerika’da uzun süredir kullanılan yapılar olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde, Türkiye’de de revaçta olan konteyner yapılar sahiplerini arıyor. İnşaat firmaları tarafından şantiye alanlarında da oldukça tercih edilen konteynerlar, kısa süreli kapalı alan kullanımının yanında ev konforu da sağlıyor. Konteyner evlerin özellikleri nelerdir? Kimler genellikle konteyner evler tercih ediyor? Konteynerlarekonomik seçenekler sunuyor mu? Ne kadar güvenliler? Bu ve bunun gibi soruların cevabını, haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Konteyner Ev Özellikleri Merak Ediliyor

Konteyner sözcüğü, bir yerden başka bir yere taşınan gıdaların korunması ve taşınma sırasında bozulmaması için koyulan çelik kaplara verilen bir isimdir. Günümüzde, bu anlamını koruyarak başka bir bağlamda daha kullanılmaya başlanmıştır. “Kapalı bir alan” anlamında kullanılan konteynerlar, konut olarak da kullanılmaya başlanmıştır. Böylece “konteyner ev” konsepti ortaya çıkmıştır.

Konteyner evleri, normal evlerden ayıran bir özellik, taşınabilir olmasıdır. Hazır olarak üretilen evler, sökülüp istenilen arazide tekrar monte edilebilir. Bu yönüyle oldukça pratiktir. Üstelik yapının hazırlanması kısa sürede tamamlanabilir. Aylar hatta yıllarca yapımı süren beton evlerden bu yönüyle ayrılır. Diğer bir özellikleri ise daha ekonomik olmalarıdır. Bu tür konteyner evler aslında ekonomik kriz sırasında ortaya çıkmıştır. Daha ucuz olmaları ve daha az masraflı olmaları sebebiyle de daha çok tercih edilmişti. Günümüzde de ev sahibi olmak isteyen fakat bütçesi düşük olanlar için oldukça uygundur.

Konteyner evler aynı zamanda çevrecidir. Betonlaşmanın karşısında alternatif oluşturur. Bu açıdan, kırsal kesimlerde de ekolojik dengeyi bozmamak ve doğayı kirletmemek için kullanılır. Karmod, kullandığı sandviç panel sistemiyle enerji tasarrufunu en üst düzeye çıkarmaktadır. Birbirine kenetlenen paneller, ısı yalıtımı sağlayarak hem gereksiz masrafı önlemekte hem de çevreci bir tutum sağlamaktadır. Panellerde sac-EPS-sac veya sac-taş yünü-sac kullanıldığından olası bir yangına karşı da güvenlik sağlar. Pencerelerde çift ısıcamlı PVC kullanılmıştır. İspanyolet kilit sistemiyle daha da güçlendirilen yalıtım sistemi, kötü hava koşullarından mümkün olan en minimum seviyede etkilenmeyi sağlar. Karmod prefabrik yapıları, yalıtım sisteminin kalitesi sayesinde benzer markalara göre yüzde 60 daha fazla enerji tasarrufu yapmanızı ve böylelikle de uzun dönemde daha avantajlı olmanızı sağlar.

Karmod Konteyner Evleri Oldukça Rağbet Görüyor

Karmod Yapı, çok amaçlı konteynerlar üretiyor. Her amaca uygun olan Karmod konteynerlar, kullanılan kaliteli malzemeler ve uzmanlıkla üretilen konutlarıyla piyasadaki farkını ortaya koyuyor. Konteyner ev alınırken dikkat edilmesi gerekenlerden biri kullanılan malzemelerdir. Malzemelerin kalitesi, konteyner evin yaşam ömrünü belirler. Daha ekonomik olması için kullanılan kalitesiz malzemeler hem güvenlik için tehdit oluşturuyor hem de uzun dönemde daha fazla masraf çıkarıyor. Karmod, tüm konteynerlarında özel yalıtım sistemi ve yüksek teknolojili malzemeler kullanmıştır. İsteğe göre 1+1, 2+1, 3+1 konteyner evler bulunmaktadır. Ayrıca, kat sayısı eklenebilir olup geniş aileler için de oldukça uygundur. Yazlık veya kış evi olarak en çok tercih edilen yapılar arasındadır. Taşınabilir olması ve kısa sürede yapımının bitmesi sebebiyle de tatilcilerin gözdesi oluyor.

Büyük İnşaat Firmalarının İlk Tercihi

Türkiye’nin en önde gelen inşaat firmaları, kaliteli yapıları nedeniyle Karmod markasını tercih ediyor. Şantiye alanlarında yemekhane, tuvalet, ofis, toplanma alanı olarak kullanılmak üzere farklı boyut ve ebatlarda konteynerlar sipariş ediliyor. Alıcılar bazen daha ucuz olduğu için ikinci el konteyner tercih etmekte. Fakat ikinci el konteynerlar ömrünü tamamlamış olabilir. Böyle bir durumda ikinci el konteyner almak, sıfır konteyner almaktan çok daha masraflı olacaktır çünkü bakımı için birçok masraf gerekecek ve hiçbir zaman sıfır konteyner performansı sergileyemeyecektir.

Konteyner alırken dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da yalıtım sistemidir. Karmod Yapı, tüm duvar ve çatılarda, sandviç panel sistemi kullanmaktadır. Sandviç paneller sayesinde yalıtım sistemi en üst seviyeye çıkmıştır. Depreme karşı dayanıklı olması sebebiyle deprem riski taşıyan bölgelerde üst düzey güvenlik sağlar. Ayrıca, doğal afet yerlerinde, evlerini kaybeden kimseler için kolay hazırlanıp ulaştırılması nedeniyle de yardım kuruluşları tarafından tercih edilmektedir. Elektrik ve su tesisatı hazır halde ulaştırılır. Konteynerlarla birlikte verilen kılavuzda detaylı bilgi ve garanti belgesi de yer almaktadır. Bununla birlikte, konteyner ev fiyatları, boyutlarına ve kullanılan malzemelere göre farklılık göstermektedir. Gerçekleştirmek istediğiniz projeye göre hangi konteynerın size uygun olduğunu öğrenmek için ve konteyner ev fiyatları ile ilgili bilgi almak için uzmanlarımızdan yardım alabilir ve www.karmod.com sitesinde iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz.