Evcil Hayvan Sigortası: "Patili Dostlar" Güvence Altında

TAKİP ET

TOBB Türkiye Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, evcil hayvanlar için sunulan sigorta hizmetinin, sağlık ve bakım giderlerini karşılayarak "patili dostları" güvence altına aldığını belirtti. Korkut'a göre, bu sigorta kapsamında geniş bir teminat yelpazesi bulunuyor.

Korkut'un açıklamalarına göre, evcil hayvan sigortası 6 aydan büyük ve 10 yaşından küçük kedi ve köpekler için yapılabiliyor. Bu sigorta poliçesi, acil sağlık giderleri, kaybolma durumunda arama ilanı ve ödülü, kişilere karşı mali mesuliyet gibi geniş kapsamlı teminatlara sahip.

Son yıllarda evcil hayvan sahiplenme eğiliminde artış gözlemlendiğini belirten Korkut, ekonomik zorluklarla karşılaşan hayvan sahiplerinin sigorta paketlerinden faydalandığını ifade etti. Bu sayede beklenmedik durumlarda maliyetlerin düşünülmeden anlaşmalı veteriner hekimlere başvurulabildiğini belirtti.

Ayrıca, Korkut sektördeki güncel gelişmelere paralel olarak siber güvenlik, parametrik, bina tamamlama, devlet destekli ticari alacak ve sorumluluk gibi alanlardaki sigortaların da artan ilgi gördüğünü vurguladı. Siber sigortanın, siber saldırılar ve veri ihlalleri gibi risklere karşı maddi zararları korumak amacıyla tasarlandığını ve bu tür sigortaların gelecekte daha da yaygınlaşacağını belirtti.

Korkut'a göre, çeşitli sigorta branşları, bireylerin ve işletmelerin çeşitli risklere karşı korunmasını sağlayarak finansal güvenliklerini artırıyor. Bu çeşitlilik, hem bireylerin hem de işletmelerin daha sağlam bir finansal zemin üzerinde ilerlemesine yardımcı oluyor.

evcil hayvan sigorta güvencesi TOBB Türkiye Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut Evcil Hayvan Sigortası Patili Dostlar Güvence Altında evcil hayvan sahiplenme çeşitli sigorta branşları samsun haber gündem yaşam haber