Evde Bakım Maaşında Zam

TAKİP ET

Evde bakım maaşı, Ocak ve Haziran dönemlerinde 5 bin 98 TL'den 7 bin 609 TL'ye yükseldi. Zamlı ödemeler, 11-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Vatandaşlar, Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla SMS ve e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilirler.

Ocak ve Haziran dönemlerinde uygulanacak yeni evde bakım maaşı, 5 bin 98 TL'den 7 bin 609 TL'ye yükseldi. Bu artışla birlikte, evde bakım maaşı alan vatandaşlar, Şubat ayı ödemelerini 11-15 Şubat tarihleri arasında zamlı olarak alacaklar.

Evde bakım maaşı sorgulamaları için, Ziraat Katılım Bankası üzerinden SMS ile veya e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası üzerinden işlem yapılabilir. SMS sorgulaması için, "BAKIYE" yazıp 4747'ye göndermek yeterli olup, bu işlem için standart SMS ücreti uygulanır.

Evde bakım maaşı başvurusu yapabilmek için ise gelir kriterlerine uygunluk, bakıma muhtaçlık durumu ve ağır engelli olduğunu belirten bir sağlık kurulu raporu gerekmektedir. Başvurular, engelli kişinin ikamet ettiği yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine yapılmaktadır. Bu şartları sağlayan vatandaşlar, evde bakım maaşından yararlanabilmek için gerekli prosedürleri takip edebilirler.

evde bakım maaşı emekli maaşı yaşlılık maaşı maaşlar yattı mı evde bakım maaşları ne zaman yatacak evde bakım maaşları bugün yattı