Fahiş Bilet Fiyatlarına Sıkı Denetim: 5 Milyon 321 Bin Lira Ceza!

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasına göre, Ramazan Bayramı tatili süresince gerçekleştirilen denetimlerde fahiş fiyatlarla bilet satışı yapan firmalara toplamda 5 milyon 321 bin lira idari para cezası uygulandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı öncesinde alınan sıkı tedbirler sayesinde fahiş fiyatlarla bilet satışının önüne geçtiklerini ve bu süreçte 2.8 milyon kişinin şehirlerarası otobüslerle seyahat ettiğini açıkladı. Yurt genelinde gerçekleştirilen denetimler sonucunda ise fahiş fiyat uygulayan firmalara 5 milyon 321 bin lira idari para cezası uygulandı.

Bakan Uraloğlu, bayram tatili boyunca şehirlerarası otobüs seyahatlerinde yaşanan yoğunluğa dikkat çekerek, bu süreçte yapılan denetimlerin önemine vurgu yaptı. Toplamda 4 bin 810 otobüsün denetlendiğini belirten Uraloğlu, yapılan denetimlerin etkinliğine dikkat çekti.

Bakan Uraloğlu'nun verdiği bilgilere göre, denetimlerde fahiş fiyatlı bilet satışı ve diğer usulsüzlükler tespit edilen otobüs işletmecilerine toplamda 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, izinli olmayan noktalarda yolcu alan veya korsan taşımacılık yapan işletmelere ise 1 milyon 269 bin lira idari para cezası kesildi.

Bakan Uraloğlu, bu denetimlerin vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini ve önümüzdeki süreçte de benzer denetimlerin devam edeceğini ifade etti.

Fahiş Bilet Fiyatlarına Sıkı Denetim: 5 Milyon 321 Bin Lira Ceza! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Samsun Haberleri Samsun Son Dakika