Fanatik gazetesi yazarı Hakan Can'ın Batu Kaplan ile alakalı yolsuzluk iddiaları gündem oldu

TAKİP ET

Samsunspor'da Bayram Bektaş'ın ardından görevden alınan Futbol Gelişim Direktörü ve Başkan Danışmanı Batu Kaplan hakkında ortaya atılan yolsuzluk iddiaları gündem oldu.

İDDİALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Teknik direktör Bayram Bektaş ile yolların ayrılmasının ardından Başkan Yüksel Yıldırım tarafından Futbol Gelişim Direktörü ve Başkan Danışmanı Batu Kaplan’ın da görevine son verilmişti. Batu Kaplan’ın kulüple ilişkisi kesildi ancak hakkında ortaya atılan yolsuzluk iddialarının ardı arkası kesilmedi. 

AÇIKLAMALAR BOMBA ETKİSİ YARATTI

Fanatik gazetesi yazarı Hakan Can, youtube kanalından yaptığı yayında sosyal medyada gündem olan bu konuyu ele aldı. Hakan Can’ın yaptığı açıklamalar, adeta bomba etkisi yaratırken, yayında futbolcu ismi vererek orta attığı iddialar, Yılport Samsunsporlu taraftarları hayrete düşürdü. İşte Hakan Can’ın açıklamaları:

AKRABALARININ HESAPLARI DA İNCELENECEK

“Sosyal medyada çıkan haberlere göre Batu Kaplan mahkemeye veriliyor. Mahkemeden de Batu Kaplan’ın birinci ve ikinci dereceden akrabalarının banka hesap hareketlerinin incelenmesi isteniyor. Yolsuzluk iddiaları fahiş seviyede. Birkaç tane örneğini bana söylediler. 3 futbolcu ile alakalı küçük küçük haberler geldi.”

MAAŞININ BİR KISMI BAŞKA YERE HAVALE OLUYOR

“Demokratik Kongolu futbolcu Kayamba. Bu futbolcu Samsunspor’da oynarken her ay maaş aldıktan sonra maaşını bir kısmını havale yapıyormuş.

Sakaryaspor maçında 3 gol atan Dogulas Tanque, birkaç kişinin olduğu ortamda 500 bin Euro’ya anlaştığını söylemiş. Ama Başkan Yüksel Yıldırım’a 600 bin Euro demişler.”

350 ALIYOR BAŞKANA 500 DENİYOR

“Sonrasında bu konuşmalar esnasında kayıt yapanlar, birileri ile yazışanlar bu yazışmaları ve konuşmaları başkana direk ya da dolaylı olarak iletmişler. Bir diğer oyuncu da Laura. Samsunspor Kulübü ile senelik 500 bin Euro’ya anlaşıyor. Bir takım arkadaşına, ‘Senelik 500 bin Euro’ya anlaşmış olabilirim. Ama ben 350 bin Euro alıyorum. Paranın diğer kısmını başkaları aldı.”

HER ŞEY BAŞKANA İLETİLMİŞ

“O futbolcu da kendi menajerine durumu anlatıyor ve başkanın 150 bin Euro dolandırıldığını söylüyor. O da durumu başkana iletiyor. Bütün bunlar biriktikten sonra muhtemelen Batu kaplan ile yolların ayrılmasına karar veriliyor İstifa mı etti gönderildi mi orası muallak. Ama Batu Kaplan ben Atatürklü armanın sorumluluk bilinci ile çalıştım diyor sosyal medyasında.”

YEL DEĞİRMENLERİ KİM?

“Yani Atatürk olmasaydı farklı bir çalışma metodu mu olacaktı orasını bilemiyorum. Batu Kaplan, yel değirmenlerine karşı mücadele ettiğini söylüyor.  Yel değirmenleri kimdir? Çalıştığını tteknik adamlar mı, başkanın bizzat kendisi mi? Açıklamaya muhtaç bir söylem. Muhtemelen yerel medyada çıkan haberlerden sonra Batu Kaplan bir açıklama yapacaktır.” 

AVRUPA VE AFRİKA BENİ BEKLER PAYLAŞIMI

Batu Kaplan, görevden alınmasının ardından sosyal medya hesabından, “Geldiğim günden beri Atatürklü armanın sorumluluk bilinciyle çalıştım. Yeri geldi Yel Değirmenlerine karşı mücadele ettim ama gelinen noktada çok yıpratıldım. Büyük Samsunspor taraftarı, kurulan bu takıma inanın, bu takım şampiyon olacak. Avrupa ve Afrika beni bekler. Sağlıcakla” paylaşımı yapmıştı.

Davut AKTAŞ