Fatih Erbakan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yanıt: "Her Yerde Kazanmak İçin Seçime Giriyoruz"

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt verdi: "Yeniden Refah Partisi, hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyor. Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz."

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya mitinginde yaptığı "Kendileri kazanmak için değil, bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı" açıklamalarına hızlı bir yanıt verdi. Erbakan, "Yeniden Refah Partisi, hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyor. Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz" dedi.

Erbakan, Gaziantep'te düzenlediği basın toplantısında partisinin 31 Mart seçim hazırlıklarını değerlendirdi. Milletin, "Yeniden Refah" dediğini vurgulayan Erbakan, Türkiye genelinde partisine yoğun ilgi olduğunu belirtti. Yeniden Refah Partisi'nin üye sayısının ciddi bir artış gösterdiğini ifade eden Erbakan, bu durumu "Yüzde 80 büyüme demektir. Başka bir siyasi partiye nasip olmayacak muazzam bir büyüme" olarak değerlendirdi.

Erbakan, seçime girme stratejilerini şu sözlerle açıkladı: "Yeniden Refah Partisi, hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyor. Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz. Seçime girme hakkı olan her parti, istediği seçim bölgesinden seçime girer. Böyle bir yaklaşım partilere ve seçmene karşı uygun bir yaklaşım değildir. Ahlaklı belediyeciliği yeniden hakim kılmak için seçime giriyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki açıklamalarında "Türkiye, bugüne kadar ne çektiyse vizyonu, programı, projesi olmayan zübük siyasetçi tiplerinden çekmiştir." ifadesini kullanması, siyasi atmosferde gerilime neden olmuştu. Erbakan, Gaziantep'teki toplantıda partisinin seçim stratejisi ve hedefleri hakkında detaylı bilgiler de paylaştı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan cumhurbaşkanı erdoğan yanıt gündem siyaset politika haber samsunhaber