Fatih Türkel: 'Kentsel dönüşümü CHP'mi engelledi?'

TAKİP ET

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, iktidara "İlkadım ilçemizde kentsel dönüşümü yıllardır neden yapmadınız. Bunu da CHP'mi engelledi" diye sordu.

CHP Samsun İl Başkanı Fatin Türkel, AK Parti'nin deprem felaketinde ki basiretsizliğini 'CHP kentsel dönüşüme karşı iptal davaları açtırdı' şeklinde yaptığı algı operasyonları ile örtbas etmeye çalıştığını söyledi.

Deprem felaketinin yaşandığı şehirlerde hükümetin çıkarttığı imar barışından yararlanan 300 bin konutun yıkıldığını söyleyen CHP Samsun İl Başkanı Türkel, "İmar barışını kim çıkarttı? Bölgede yıkılan konutlardan 300 bininin imar barışından faydalandığı ortaya çıktı. Diğer taraftan Samsun özelinde sadece seçim döneminde İlkadım ilçemizde Fatih, Kadıköy, Zeytinlik mahalleleri için kentsel dönüşüm konusunu gündeme geliyor. Yıllardır dillerinde pelesenk oldu. Her seçim dönemi kentsel dönüşüme başlıyoruz diyorlar, seçim sonrası unutuyorlar. Samsun'da kentsel dönüşümün mağduriyetler oluşturulmadan, insanlara sağlam konutlarda yaşam hakkı verilerek yapılmasından yanayız "dedi. 

'YAZIKTIR GÜNAHTIR'

Türkel şöyle devam etti; "İptal davaları ise, kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen yerlerin riskli alanlar olmasından kaynaklıdır. Riskli alanları konut alanı yapılıyor. İlkadım'da ki kentsel dönüşümü de CHP'mi engelledi. İnsanlar mağdur ediliyor ama AK Parti'ye göre suçlu CHP. İmar barışlarını da CHP'mi çıkarttı, depremi de CHP'mi yaptı. Yazıktır günahtır." dedi. 

SUÇLU ARANIYORSA AYNAYA BAKSINLAR

İktidarın suç bastırmak için en iyi bildiği şey olan başkasını suçlama yöntemini kullanarak deprem felaketi ile ilgili sorumluluğu üzerinden atmaya çalıştığını vurgulayan Türkel, şöyle konuştu: "Şimdide kentsel dönüşüm diyorlar ama deprem unutulunca bunu yine unutacaklar. Kendi basiretsizliklerini başkalarına yıkmak gibi uzmanlık alanları var. Bu deprem felaketinde bir suçlu aranıyorsa iktidar aynaya baksın." 

Kaynak: Samsunkenthaber.com.tr