Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tanSüper Kupa finali açıklaması

TAKİP ET

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 7 Nisan'da Şanlıurfa'da Galatasaray ile oynanması planlanan 2023 Süper Kupa finaline ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Koç, daha önce taraftarlara iki kez seyahat etmemeleri konusunda çağrıda bulunduğunu hatırlatarak, "2 Nisan'a kadar 'Urfa'ya seyahat etmeyin, bilet almayın.' dedim. Aynı çağrıyı tekrar yapıyorum, lütfen Urfa'ya gitmeyi planlamayın, Süper Kupa biletlerini rezerve etmeyin." dedi.

Ali Koç, Süper Kupa finali için iki seçeneklerinin olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi: "Birincisi hiç sahaya çıkmamak. İkincisi ise 19 yaş altı takımıyla mücadele etmek. Ancak büyüklerimizle yaptığımız görüşmeler, radikal bir adım atılacaksa Süper Kupa maçıyla başlamamız gerektiği yönündeydi ve ben bu fikre tamamen katılıyorum. Ancak bir taraftan 'Ülke puanı, vatan, millet, Sakarya, yeni bir tarih belirleyelim.' diyorsunuz, sonra 'Rakibiniz kabul etmedi.' diyorsunuz. Bu durumda bize kupa finali için 15 Mart'ı beklemediniz. Zaten lanetli gibi bir şey bu Süper Kupa, bir türlü tutturulamadı. Avrupa'da bizimle aynı durumda olan federasyonlar takvimlerini değiştirebiliyor, ancak bizim federasyonumuz 'Ülke puanı, vatan, millet, Sakarya.' diyor. Fenerbahçe'nin Avrupa yolunu da etkileyerek buna engel oluyor."

Süper Kupa finaline çıkılmaması durumunda gelecek sezon Türkiye Kupası'na ve Süper Kupa'ya katılamayacaklarını belirten Ali Koç, "Bunun mali açıdan büyük bir bedeli olduğunu bilmiyoruz, ancak geliri olmadığını biliyoruz. Organizasyon için yapılan masrafları karşılamak zorundayız. Ayrıca organizasyonun iptali durumunda Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) olası zararlarını karşılamak zorunda kalabiliriz. Urfa Stadı yıllardır kullanılmıyor, bu durumda oranın temel atma parasını da bizden talep edebilirler. Bu maça 19 yaş altı takımıyla çıkma seçeneğini sizlere sunacağız." açıklamasını yaptı.

Ali Koç, genel kurul üyelerinin 19 yaş altı takımıyla maça çıkma seçeneğine tepki göstermesi üzerine, "Bu tepkilerden anladığımız, 19 yaş altı takımıyla çıkma seçeneği yerine hiç sahaya çıkmamızın daha iyi olduğu yönünde. Bizim de tercihimiz bu ancak hukuki olarak bu durumu onlara sunamayız. Bu nedenle birazdan sizden yetki isteyeceğiz." dedi.

Başkan Ali Koç, diğer bir seçeneklerinin önümüzdeki iki sezon boyunca Türkiye Kupası'na katılmamak olduğunu belirterek, "En az 2 sezon boyunca Türkiye Kupası'na katılmamız gerektiği kanaatindeyiz. Bu durumda 3 ay ile 1 yıl arasında hak mahrumiyeti cezası söz konusu olabilir. Türkiye Kupası'ndan elde edilen ticari gelirler iade edilecek, zaten tamamen zarardayız. Önümüzdeki sezon yeni bir format olacak, bunu Fenerbahçe olmadan gerçekleştirebilirler. Gariptir ki mali açıdan kayıptan ziyade tasarruf sağlayacağımız bir tablo ortaya çıkıyor. Tribünlerin Süper Kupa finaline tepkisiyle ilgili kararsız kaldım. 'Çıkmayalım' dediğimde mutlu oldunuz, '19 yaş altıyla çıkalım' dediğimde başka bir tepki verdiniz." şeklinde konuştu.

Ali Koç, Trabzonspor ile oynanacak deplasman maçları için de bir seçeneğin kendilerine sunulduğunu belirtti ve "Trabzon'daki faili meçhul olay çözülene kadar maçlara gitmeme seçeneği var. Bu seçenek bizim için uygun görünen bir seçenek ancak bu durumda sadece 3 puan değil, 6 puan kaybediyoruz ve bu yarışımızı olumsuz etkiliyor." dedi.

 

TFF'nin istifaya çağrılması sürecinin başlatılmasının istendiğini de vurgulayan ekleyen Ali Koç, sözlerini şöyle tamamladı: "Federasyon ve kurulları anladığımız bir anlamda seçim yapana kadar federasyonunun hiçbir seçimine katılmamamız isteniyor. 1959 öncesi şampiyonluklar için olumlu veya olumsuz derhal cevap verilmesi isteniyor. 2011 Süper Kupası'nın Beşiktaş ile en kısa zamanda oynanması isteniyor. Yayın havuzundan çıkmamız isteniyor, keşke çıkabilsek ama kanunen mümkün değil. Ne kadar içine çekilmek istensek de Fenerbahçe'nin siyasetle hiçbir alakası yoktur ama devletimiz, hakkımızı korumak için gözümüzü kırpmayacağımız bilmelidir. Devletimizin bu camiaya çok ciddi maddi manevi borcu vardır. Yapayalnız, tek başımıza bu terör örgütünü duvara toslattık. Fenerbahçe'ye pek çok kumpas yapıldı ama ayakta kalabilen tek kurum Fenerbahçe’ydi. Bugün benzer sınavdan geçiyoruz, dimdik ayakta durmalıyız. Ülkemize, devletimize, siyasetçilerimize bir kez daha seslenmek istiyorum, 2011’de 'Ne şikesi memleket elden gidiyor.' dedik, ciddiye almadınız. 2024'te nisan ayında bir kez daha hatırlatıyor ve ikaz ediyoruz, futbol üzerinden bir yapı ülkemizi kaosa götürmeye çalışıyor, bunu da Fenerbahçe üzerinden yapmaya çalışıyor. Bu sefer göz ardı etmeyin lütfen ciddiye alın."

fenerbahçe