Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ü mağlup ederek liderliği devraldı

TAKİP ET

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük'e konuk oldu ve zorlu mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride kapatan sarı-lacivertli ekip, ikinci yarıda gösterdiği performansla maçı lehine çevirdi ve liderlik koltuğuna oturdu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısında ev sahibi Fatih Karagümrük, Can Keleş'in 45+1. dakikada attığı golle öne geçti. Ancak Fenerbahçe, ikinci yarıda Edin Dzeko'nun 49. dakikada kaydettiği golle beraberliği sağladı. Ardından, 56. dakikada Michy Batshuayi'nin penaltı golüyle öne geçti ve skoru 2-1'e getirdi.

Fatih Karagümrük, 77. dakikada Ryan Mendes'in kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. Sonrasında ise 90+7'de Valentin Eysseric'in kırmızı kart görmesiyle rakibi karşısında 9 kişi mücadele etmek zorunda kaldı.

Maç boyunca skor değişmezken, Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrılarak puanını 85'e yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu. Öte yandan, 7 maçlık galibiyet hasretine son veremeyen Fatih Karagümrük ise 30 puanla küme düşme hattında kaldı.

Mücadelenin dikkat çeken bir diğer noktası ise VAR koltuğunda yabancı bir hakemin bulunmasıydı. Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Andre Narciso'nun VAR hakemi olarak görev yaptığı maçta, yardımcılıklarını ise Mustafa İlker Coşkun, Murat Tuğberk Curbay ve Koray Gençerler üstlendi.

fenerbahçe fatih karagümrük