Fenerbahçe, Olympiakos'a Karşı Tarih Yazmaya Hazır

TAKİP ET

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Olympiakos ile kritik bir mücadeleye çıkıyor. İlk maçta 3-2'lik bir yenilgi alan sarı lacivertli ekip, 11 yıl sonra ilkini başarmaya çalışacak.

Türk futbolu için büyük önem taşıyan bu maçta, Fenerbahçe sahasında Olympiakos'u ağırlıyor. İlk maçta alınan yenilgiyi telafi etmek için sahaya çıkacak olan sarı lacivertliler, turu geçmek için büyük bir mücadele verecekler.

Fenerbahçe'nin tek farklı galibiyetlerinde maç uzatmaya gidecek ve sonuç değişmezse penaltılara kalacak. Rakip Olympiakos ise galibiyet veya beraberlikle tur atlayacak.

Maç öncesi kadroda King'in durumu şüpheli, Oosterwolde ve Mert Hakan ise sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. UEFA listesine bildirilmeyen Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun da takımda yer almayacaklar.

Muhtemel 11'ler şu şekilde:
Fenerbahçe:
Livakovic, Osayi, Djiku, Çağlar, Ferdi, İsmail, Fredi Szymanski, Tadic, İrfan Can, Dzeko.
Olympiakos: Tzolakis, Rodinei, Ntoi, Richards, Hezze, Chiquinho, Masouras, Jovetic, El Kaabi.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 270. maçına çıkıyor. Şimdiye kadar 106 galibiyet, 108 mağlubiyet ve 55 beraberlik elde eden sarı lacivertliler, 365 gol atarken, rakiplerinden 384 gol yedi.

Türk futbolu adına önemli bir dönemeçte olan Fenerbahçe, 11 yıl sonra Avrupa kupalarında bir ilki başarmak istiyor. Son olarak 2012-2013 sezonunda Avrupa Ligi'nde yarı finale çıkan Fenerbahçe, bu sefer Konferans Ligi'nde tarih yazmayı hedefliyor.