Fenomen Nihal Candan Cezaevinde Ölüm Tehlikesi Yaşıyor

TAKİP ET

Sosyal medya fenomenlerinin tutuklanmasıyla Nihal Candan'ın hapishanedeki zorlu mücadelesi gündemde. Açlıkla direnişi devam ederken, sağlık durumu endişe veriyor.

Bazı sosyal medya fenomenlerinin kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmasıyla başlayan inceleme, Dilan ve Engin Polat çiftinden sonra Nihal ve Bahar Candan kardeşlere de ulaştı.

Açılan soruşturma kapsamında Nihal ve Bahar Candan kardeşler tutuklandı. Ancak cezaevi koşullarına adapte olmakta zorlanan Candan kardeşlerden yeni bir haber geldi.

Nihal Candan, tutuklanmasını protesto etmek için cezaevinde yemek yememeye başladı ve bu durum onun sağlığını ciddi şekilde etkiledi. 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan'ın anoreksiya nervozaya yakalandığı iddia ediliyor. Candan, cezaevinde tedavi görüyor.

Kardeşlerin avukatı Kasım Ergün, "Nihal tutuklanmasına isyan edip yemek yememeye başladı ve bu durum kalıcı bir hal aldı. Psikolojisi bozuk, 'Cennete gitmek istiyorum' diyor. Hastaneye sevki için cezaevi idaresine başvurduk" dedi.

Candan kardeşlerin annesi Umut Candan ile baba Hakan Candan da kızlarının acilen tedavi edilmesi gerektiğini söyledi ve "Nihal'in sağlığından endişe ediyoruz" diye konuştu.

Nihal Candan Fenomen Ölüm Tehlikesi Candan Kardeşler