Fenomenlerin 92 milyar lirasına MASAK el koydu

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Esenyurt'ta gerçekleştirdiği ziyarette ve iftar programında, organize suçlarla mücadeledeki başarıları, uyuşturucu ile savaşı ve demokratik seçim sürecinin önemini vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel ve AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Hamit Öncü de yer aldı. Bakan Yerlikaya'nın programı, Esenyurt Koza Mahallesi'nde bir otelde düzenlenen iftar programı ile devam etti.

Bakan Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, son dönemde gündeme gelen sosyal medya fenomenlerine yönelik yapılan operasyonları ve bu operasyonlar sonucunda el konulan mal varlıklarını dile getirdi. Yerlikaya, MASAK raporları ve mahkeme kararlarıyla toplamda Türkiye'de 92 milyar liralık mal varlığına el konulduğunu belirtti. Bu operasyonlar, 421 organize suç örgütüne yönelikti ve el konulan taşınır malların İstanbul Emniyetine tahsis edildiğini, bu araçların polis teşkilatı tarafından kullanıldığını ifade etti.

Etiler'de bir restorana düzenlenen silahlı saldırı hakkında da konuşan Yerlikaya, bu tür suçlara karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünü ve faillerin adalete teslim edildiğini vurguladı. Uyuşturucu ile mücadele konusuna da değinen Yerlikaya, son 10 ayda yapılan operasyonlarla büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiğini ve birçok şüphelinin tutuklandığını belirtti.

Yerlikaya, iftar programının ardından yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerine atıfta bulunarak, seçimlerin bir demokratik şölen olduğunu söyledi. Her adayın, İstanbul ve Esenyurt'un geleceğine dair planlarını seçmenlerle paylaştığını belirterek, demokrasinin önemine vurgu yaptı.

Ayrıca, düzensiz göçle mücadele konusunda da değerlendirmelerde bulunan Yerlikaya, İstanbul'da son 10 ayda bu konuda kaydedilen ilerlemeleri anlattı. Düzensiz göçle mücadelede kullanılan mobil araçlar ve bu konuda Avrupa Birliği ülkeleri tarafından Türkiye'nin örnek alındığını ifade etti.

Fenomenler MASAK İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Hamit Öncü Samsun Haber