Fernando Muslera: Futbolda Öngörülebilirlik ve Kariyerinin Zirvesindeki Kaleci

TAKİP ET

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Süper Lig'de gösterdiği etkileyici performansla futbola öngörülebilirlik katan isimlerden biri haline geldi. Maç başına 0,56 ortalama ile 25 karşılaşmada sadece 14 gol yiyen Muslera, "Muslera'sı olan kazanır" sözleriyle anılmaya başladı. Tecrübeli file bekçisi, 13 sezonluk Galatasaray kariyerinde en iyi performansını sergileyerek adından söz ettiriyor.

Muslera, futbolseverlerin diline pelesenk olan "Muslera'sı olan kazanır" ve "Son anda Muslera" gibi ifadelerle, beklenmedik dinamiklere sahip futbola öngörülebilirlik katmayı başardı.

37 yaşındaki kaleci, Albert Camus'nün kalecilik ve hayat ilişkisini anlatan ünlü sözüne benzer şekilde, futbolun beklenmedik tarafını kavrayarak maçlara etki eden bir performans sergiliyor.

Sparta Prag ve MKE Ankaragücü maçlarında gösterdiği beklenmedik kurtarışlarla Muslera, kalecilik lügatına yeni terimler ekledi.

Galatasaray'daki 13. sezonunu geçiren Muslera, 25 maçta 14 gol yiyerek maç başına 0,56 ortalama yakalayarak kariyerinin en iyi performansını sergiliyor.

Muslera, şampiyonluk yaşadığı ilk sezonundan bu yana geçen yıllarda kalesinde gördüğü gol ortalamalarını geride bırakarak ilerleyen yaşına rağmen etkileyici bir performans sergiliyor.

Avrupa'nın önde gelen liglerinde yer alan kaleciler arasında maç başına en az gol yiyen üç kaleciden biri olmayı başaran Muslera, 0,56 maç başı ortalama ile dikkat çekiyor.

Muslera, PSV'den Walter Benitez ve Inter'den Yann Sommer'in ardından Avrupa'da en az gol yiyen kaleciler sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor.

Avrupa'nın En Az Gol Yiyen Kaleciler Sıralaması:

    Walter Benitez (PSV) - 0,45 maç başı ortalama

    Yann Sommer (Inter) - 0,5 maç başı ortalama

    Fernando Muslera (Galatasaray) - 0,56 maç başı ortalama

    Marcin Bulka (Nice) - 0,68 maç başı ortalama

    Wojciech Szczesny (Juventus) - 0,7 maç başı ortalama

Muslera, kariyerinin zirvesindeki performansıyla Galatasaray'a ve futbolseverlere umut verirken, beklenmedik anlarda gösterdiği başarılarla futbolun öngörülemez yanını bir kez daha kanıtlıyor.

spor Galatasaray süperlig