FETÖ Kumpasının Mağduru Eski Orgeneral Saldıray Berk Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Eski 3. Ordu ve EDOK (Ege Deniz Bölge Komutanlığı) komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kurulan kumpasın ardından yaşamını yitirdi. 1948 Erzurum doğumlu olan Berk, 2009 yılında FETÖ'nün hedefi haline gelmiş ve Erzincan'daki Ergenekon davasının sanıklarından biri olmuştu.

FETÖ ile ilgili yapılan soruşturmada, dönemin Erzincan Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner ve diğer 13 kişi ile birlikte 3. Ordu Komutanı olarak yargılanan Berk, 2016 yılında beraat etmişti. Saldıray Berk, Erzincan'da FETÖ ve diğer cemaatlerin yasa dışı faaliyetlerini soruşturması nedeniyle "İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı" uygulamaktan suçlanmıştı.

FETÖ'cü eski savcı Osman Şanal'ın yalan ifadeyle kurduğu kumpasa maruz kalan Berk'e, "PKK’lıları tedavi ettirdi" suçlaması yöneltilmişti.

Ergenekon Davası'nda gizli tanık olan İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt, Saldıray Berk'in Genelkurmay Başkanı olabileceği konuşulan bir dönemde, Cemaat'in bu yükselişi engellemek için kumpas kurduğunu itiraf etmişti. Berk, kuvvet komutanlarının istifa ettiği 2011 yılındaki YAŞ toplantısı sonrasında emekli edilmişti.

Eski Orgeneral Saldıray Berk, FETÖ'nün hedef aldığı kumpaslar ve yargılamalara karşı verdiği hukuki mücadeledeki beraatine rağmen, yaşamını kaybederek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli isimlerinden biri olarak hafızalarda kalacaktır.