FETÖ'nün Kamu Mahrem Yapılanmasına Operasyon: 6 Şüpheliye Gözaltı Kararı

TAKİP ET

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ'nün kamu mahrem yapılanmasına yönelik olarak 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı.

Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütünün "mahrem hizmetler" yapılanması içerisinde faaliyet gösteren sorumlu düzeydeki bazı şüphelilerin kullandığı operasyonel hatlara odaklanıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda faaliyet gösteren örgüt mensuplarının operasyonel hatlar aracılığıyla oluşturdukları haberleşme ağına yönelik detaylı inceleme sonucunda, örgüt mensuplarının büfe, ankesör ve kontörlü hatlar gibi örgütsel iletişim yöntemlerini kullandıkları belirlendi. Ayrıca, örgütsel eylemlere ilişkin beyanlarda bulunan 4 şüpheli tespit edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müfettiş yardımcılığı yazılı sınavında usulsüzlük yapıldığı ve soru dağıtıldığı tespit edilerek, bu olaya karıştığı belirlenen 2 örgüt mensubu daha şüpheli olarak gözaltına alındı.

Ankara merkezli 2 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, toplamda 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

FETÖ ün Kamu Mahrem Yapılanmasına Operasyon terör örgütünün mahrem hizmetler yapılanması 6 şüpheli gözaltı asayiş samsun haber gündem haber