Fikstür Samsunspor'dan yana

TAKİP ET

Yılport Samsunspor 54 puanla ligde zirvede yer alırken, kalan 11 haftada rakiplerine oranla fikstür avantajını da elinde bulunduruyor. Kalan 11 haftada 8 maç yapacak olan Kırmızı-Beyazlılar, bunların 5'ini kendi evinde oynayacak.

RAKİPLERE GÖRE AVANTAJLIYIZ

Spor Toto 1. Lig’de 27 hafta geride kalırken, deplasmanda Gençlerbirliği’ni Douglas Tanque’nin golüyle 1-0 mağlup eden Yılport Samsunspor 54 puanla zirvedeki yerini korudu. Kırmızı-Beyazlılar, ligin geri kalan bölümünde hem ilk iki, hem de play-off mücadelesi veren rakiplerine oranla fikstür açısından biraz daha avantajlı durumda görünüyor. 

8 MAÇIN 5’İ İÇ SAHADA OLACAK

Samsunspor’un geri kalan 11 haftada rakiplerine oranla en büyük avantajı sadece 3 deplasman maçına çıkacak olması. 11 haftanın 1’inde Bay geçecek olan Kırmızı-Beyazlılar, Adanaspor ve Yeni Malatyaspor’un ligden çekilmeleri nedeniyle 2 deplasman maçında hükmen galip sayılacak. Samsunspor, geri kalan 8 maçın 5’ini iç sahada oynayacak.

TARAFTARA BÜYÜK GÖREV DÜŞECEK

Kırmızı-Beyazlıların yıllar süren Süper Lig hasretine nokta koyması için yapması gereken en önemli şey evindeki maçları kazanmak. Bunlara 2 deplasman maçından alınacak hükmen galibiyetler de eklendiğinde şampiyonluk kaçınılmaz olacak. Bu yolda futbolcular, teknik heyet ve yönetim kadar, taraftarlara da çok büyük görev düşecek.

BAŞKANIN HAYALİ DAHA ERKEN OLABİLİR

Gelinen noktada şampiyonluğun yolu özellikle iç sahadaki maçlardan geçiyor. Kulüp Başkanı Yüksel Yıldırım ligin 37. haftasında 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak olan Bandırmaspor maçında şampiyonluk turu atmayı planlarken, bu süre rakiplerimizin kendi aralarında oynayacağı karşılaşmalarda ortaya çıkacak sonuçlara göre daha erkene çekilebilir. Davut AKTAŞ

Yılport Samsunspor ve ligde ilk 7 içinde bulunan diğer takımların sezonun geri kalan bölümünde oynayacağı maçlar şöyle: