Filistin Devlet Başkanı: İsrail Gazze'yi Kasten Susuz Bırakıyor

TAKİP ET

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze Şeridi'ni 7 Ekim 2023'ten bu yana süregelen saldırılarında kasten susuz bırakarak salgın hastalıklara neden olduğunu açıkladı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Abbas, Dünya Su Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, Gazze'deki Filistin halkının İsrail'in insanlık dışı suçlarına maruz kaldığını belirtti. Abbas, İsrail'in çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı binlerce sivili öldürdüğünü vurguladı.

İsrail bombardımanı altında su bulmak için Gazze'deki insanların saatlerce kuyruklarda beklediğine dikkat çeken Abbas, İsrail'in kanalizasyon sistemini bozarak ve atık suyu taşıyarak Gazze'yi kasten susuz bıraktığını iddia etti.

Devlet Başkanı Abbas, İsrail'in saldırılarının Gazze'deki su ve arıtma sistemlerini kasıtlı olarak tahrip ettiğini, bu durumun ise Gazze'deki insanların sadece Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen su sınırının yüzde 2,5'ine ve hayatta kalma seviyesinin yüzde 20'sine erişebilmesine neden olduğunu ifade etti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas filistin kasten susuz israil gazze savaş açlık hissi susuzluk su arıtma tesislerine saldırı dünya gündem samsunhaber haber