Fırtınalı Havada Denize Giren Genç Ölümden Döndü

TAKİP ET

Antalya'da, Meteoroloji'nin sarı kod uyarısı verdiği fırtınalı bir günde denize giren 19 yaşındaki genç, 4 metre yüksekliğindeki dalgalar arasında boğulma tehlikesi yaşadı. İhbar üzerine harekete geçen kurtarma ekipleri ve bir dalış eğitmeninin yardımıyla, genç insansız bir cankurtaran robotu kullanılarak güvenli bir şekilde kıyıya çıkarıldı.

Antalya'da fırtına nedeniyle oluşan 4 metre yüksekliğindeki dev dalgalar arasında, denize giren 19 yaşındaki Bedirhan Kiril, boğulma tehlikesi geçirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Sarı Kod ile uyarıda bulunduğu bir günde Konyaaltı Sahili'ne cesurca dalan genç, dalgalara kapılarak açığa sürüklendi. Olayı fark eden çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunması üzerine kurtarma operasyonu başlatıldı.

Sahilde bulunan dalış eğitmeni İbrahim Sunduvaç, durumu fark ederek can yeleği giyip suya atladı ve genci kurtarmak için yanına yüzdü. Sunduvaç, gençle birlikte dev dalgalar arasında kıyıya doğru ilerlemeye çalıştı ancak başarılı olamayınca daha az dalga olan açık suya doğru yönelmek zorunda kaldı. Bu sırada, deniz polisi ekipleri tarafından yollanan uzaktan kumandalı insansız cankurtaran robotu, ikiliye yardım etmek için olay yerine ulaştı. Sunduvaç ve Kiril, robota tutunarak kıyıya ulaştırıldı.

Kıyıda yapılan ilk müdahalenin ardından Kiril, daha fazla tıbbi müdahale için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Olayın ardından dalış eğitmeni Sunduvaç, özellikle fırtınalı havalarda denize girilmemesi konusunda uyarıda bulundu ve bu tür tehlikeli durumların önüne geçilmesi için vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Fırtınalı Havada Denize Giren Genç Ölümden Döndü Fırtına Boğulma Samsun Haber Antalya