FISU'da Muhteşem Seremoni

TAKİP ET

'FISU Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası Açılış Seremonisi' Türkiye'de ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde yapılan FISU Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası seremonisi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

AİDİYET BİLİNCİ
Programın açılış seremoniside konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Öğrencisinin yanında rektörünün görüldüğü bu resim bütün branşlarıyla sporun, birimlerin ya da öğrencilerin kişisel çaba ve hobisi olma dışında bir mecraya taşındığını göstermekte. Bu farkındalık ülkemizin uluslararası arenada daha görünür olmasına vesile olacak bireylerinin aidiyet bilincinin güçlenmesine ve müsabakalarda ülkemizin daha güçlü temsiline imkân sağlayacaktır. ‘Kişilik gelişiminden uluslararası iletişime, küskünlüklerden, kavgadan ve daha da önemlisi savaştan, küresel barışa ve dayanışmaya sevk edilebilecek on günlük bir argüman olan bu etkinliğin Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde yapılmasından son derece mutluyuz” dedi.

OLİMPİYAT ŞEHRİ SAMSUN
Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay ise konuŞmasıda; “Bu organizasyon inşallah Avrupa’da almış olduğumuz başarıların dünya platformuna taşınmış hali olur. Ayrı bir parantez açmak lazım Samsun’a. Samsun’a biz ‘Olimpic City of Samsun’ yani ‘Olimpiyat Şehri Samsun’ diyoruz. Samsun bizi bağrına bastı biz buna 6 aydır hazırlanıyoruz. Tabii ki Samsun olarak bu organizasyonun üstesinden geleceğimizden hiç şüphemiz yoktur. Daha nicelerini başardık daha nicelerini başarırız” şeklinde konuştu.

   Zekai ANIL