Forza Samsun'dan Nuri Asan Açıklaması

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, İlkadım ve Canik İlçe Belediyesi sınırları içerisinde 'millet bahçesi kullanımı oluşturulmasına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği', kabul edildi. Teklifin içerisinde Samsunspor Tesisleri'ninde bulunduğu Samsun Limanı'ndan Doğupark alanına kadar geniş bir bölgeyi kapsadığı ortaya çıkınca, tepkilerde yükselmeye başladı. 

Forza Samsun'dan Açıklama

Sene 1990'da dönemin belediye başkanı Muzaffer Önder tarafından Samsunspor Kulübü Derneği'ne kiralanan dolgu sahasına kulübümüzün inşaa ettiği Nuri Asan Tesisleri 32 yıldır kulüp binası ve antrenman tesisleri olarak kullanılmaktadır. 

 Tesislerin kira kontratı sona ermesine az kalmışken üç sene önce uzatılmıştır ve hâlen devam etmektedir. 

Ülkenin birçok zenginliklerini, devlet mallarını yıkarak veya peşkeş çekerek yandaşlarıyla birlikte yiyenlerin artıkları şu sıralar Samsun'da iş başındadır.

Spor bakanı Suat Kılıç ve Yusuf Ziya Yılmaz işbirliğiyle yıkılan 19 Mayıs Stadyumu'nun takımımıza, taraftarımıza ve tüm Samsun halkına nasıl bir acı verdiğini, yeni stadyuma gittiğimiz her gün 19 Mayıs'ı yıkanları nasıl andığımız herkesin malumudur. 

Bu zihniyet belediye meclisinde Nuri Asan Tesisleri'nin de içinde bulunduğu alanın Millet Bahçesi kapsamında olacağını açıklamıştır.

En son yapılan yerel seçimlerde tribünden yaptığımız "Trabzonlu Başkan İstemiyoruz" tezahüratının ne kadar haklı bir isyan olduğunun kanıtları bugün ortadadır.

Samsunspor yönetiminin eksikleriyle de olsa ekonomik olarak kendine yetebildiği bu zamanlarda kulüp üzerinden reklam yapamamak ve nemalanamamak bu güruha fazlasıyla dokunduğu için bugün böyle davranmaktalar. Ama hata sizi menfaatleri uğruna destekleyen sözde Samsunlu ve Samsunsporlulardadır. Maçlarda boy gösterip mecliste Samsunspor aleyhine oy kullanan sahtekarlardadır.

Samsunspor taraftarıyım diyen herkes bu zihniyete karşı tepkisini her platformda dile getirmeyi boynunun borcu bilmelidir.

Samsunspor Kulübü bu duruma gereken tavrı ve refleksi göstermek mecburiyetindedir. Daha önce kavga edip taraftarı birbirine düşürdükten sonra yan yana pozlar vereceklerse şimdiden söylüyoruz ki sizin yanınızda olmayız, olamayız.

Buradan belediye başkanına ve avanelerine sesleniyoruz.

Tesisleri yıkmak hiç kolay olmayacaktır.

Belediye otobüslerinin rengini değiştirmenizi kırmızı beyaz renklere olan alerjinizden olduğunu biliyoruz. 

Batı Park'a yapılan tesislere çıkmayan izinin arkasında sizin olduğunuzu biliyoruz.

Samulaş çalışanlarının formalı işe gitmesi ve tramvay biletlerinin ücretsiz olması gelenek olduğu için tepki alırız düşüncesiyle değiştiremediğinizi de çok iyi biliyoruz.

Nuri Asan Tesisleri kırmızı çizgimizdir. Hiçbir şekilde yıkılması kabul edilemez; ihtimali bile söz konusu olamaz. Yetkililerin konuyla alakalı açıklama yapmasını, kulübümüzün taraftarımızı bilgilendirmesini, basın mensuplarının konunun üstüne gitmelerini ve taraftarımızın bu durumda birlikte hareket etmesini istiyoruz."