Fox TV Bafra'da Köylüyle Buluştu...

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanan yeni Bafra Sebze ve Meyve Hali'nin yapılacağı Türbe Mahallesi sakinleri, FOX TV'ye konuştu. Çiftçiler, "Hangi vicdan, hangi gerekçelerle tarım arazisini betonlaştırır" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı İkinci Birleşimi'nde, Bafra Yeni Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin Türbe Mahallesi'nde yapılması maddesi kabul edildi. Sebze Hali'nin yapılmak istendiği alanın 'tarım ve mera alanı' olması nedeniyle yöre halkı tepki projeye gösterdi. Ulusal yayın kanalı FOX TV'nin muhabirleri, Bafra'ya gelerek köylü ile konuştu, tepkileri dinledi.

Türbe Mahallesi sakinleri, Meyve ve Sebze Hali'nin yeriyle ilgili Bütünşehir Yasası'nın tarımsal üretime büyük ölçüde zarar verdiğini savundu. 

YANLIŞTAN DÖNÜN ÇAĞRISI
Yapılan imar değişiklikleri ve benzeri uygulamalarla tarım ve mera alanlarının 'amaç dışı kullanıma' açıldığını savunan köylüler, "Türbe halkımız bu yasanın bedelini ödüyor. Yapılması için önerilen yer Türbe Köyü'nün en verimli toprağı ve arazisidir. Yılın 3 dönemi hasat yapılabilen, ne ekseniz en kaliteli bir şekilde ürün alabileceğiniz hatta çok değil 2 metre derinlikte bile suya kavuşabileceğiniz, sulama derdinin olmadığı bir alana hangi mantık, hangi vicdan ve hangi gerekçelerle 'betonlaşma' yaparak tarımı engeller. Çiftçiyi mağdur duruma düşürür? Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bu yanlıştan ivedilikle dönmesini bekliyoruz" dediler.

TARIMDA 'BETONLAŞMA'
DEVA Partisi Bafra İlçe Başkanı Erdinç Çağlar ise, "Bafra, Türkiye'nin en verimli tarım arazilerine sahip. Bu yanlış proje sadece Türbe halkını değil; Bafra'yı, Samsun'u ve Türkiye'yi de etkileyecek bir yanlışlıktır. Türbe Mahallesi üzerindeki bu betonlaşma imarı ile Bafra'nın tarım arazilerinin betona dönüşmesinin yolu açılmış olacaktır. Bu yanlıştan derhal dönülmesini gerekiyor."

İsmail AKDUMAN