Furkan Akçadağ Kimdir?

TAKİP ET

Furkan Akçadağ geçtiğimiz günlerde 'Madencilik, Türkiye'nin kalkınmasında ve cari açığın azaltılmasında olmazsa olmazdır.' diyerek dikkatleri üzerine çekti.

Akçadağ İnşaat Tic. ve Taah. Ltd.Şti. Yönetim Kurulu Başkanı olan Furkan Akçadağ, evlidir ve şu an Ankara’da yaşamaktadır. Son zamanlarda yürüttüğü projeler hakkında yaptığı açıklamalarla gündem oldu. Yeşil enerji dostluğu ve büyük bir Beşiktaşlı olmasıyla tanınan Furkan Akçadağ kimdir?

Furkan Akçadağ Kimdir ve Nerelidir?

21 Eylül 1994 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelmiştir. Önce Ankara’da bulunan Jale Tezer Koleji’nde lise eğitimini ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği bölümünde üniversite eğitimini tamamlanmıştır. ODTÜ’den üstün başarı ile mezun olmuştur.

Furkan Akçadağ, diploma sahibi olduktan sonra aile şirketi olan Akçadağ Grup’da çalışmaya başlamış olsa dahi eğitim hayatına ara vermemiştir. ODTÜ’de inşaat mühendisliği okurken Penn State Üniversitesi’nde 5 ay araştırma asistanlığı yapmıştır. Mezun olduktan sonra ise yine ODTÜ’de İnşaat Mühendisliği fakültesinde hidromekanik üzerine yüksek lisans eğitimi görmeye hak kazanmıştır.

Profesyonel Hayatı

Furkan Akçadağ, mezun olduktan sonra aile şirketinde çalışmaya başlamıştır. Şu an Akçadağ İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı görevi üstlenmektedir. Akçadağ İnşaat, 1930 yılında beri taahhüt alanında faaliyet gösteren Akçadağ Grup’a bağlıdır. Başta teknoloji olmak üzere madencilik ve enerji sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

Akçadağ Grup’taki görevine ek olarak 2020 Kasım ayından beri Whitemont LTD’de Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Eylül 2020’den beri Sky Telekominikasyon’da kurul üyeliği yapmaktadır. Furkan Akçadağ ileri seviyede İngilizce ve iyi seviyede Almanca bilmektedir.

Gündemde Furkan Akçadağ

Furkan Akçadağ geçtiğimiz günlerde “Madencilik, Türkiye’nin kalkınmasında ve cari açığın azaltılmasında olmazsa olmazdır.” diyerek dikkatleri üzerine çekti. Bir başka açıklamasında ise “7500 kişilik istihdam ile ülkenin büyümesine ve kalkınmasına her gün daha fazla katkı sağlayarak büyümeye devam ediyoruz.” dedi. Akçadağ Grup’un ilgi çeken projelerinin arasında yeşil enerji sektöründe attığı adımlar öne çıkıyor. 2022 Temmuz ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ihale edilen YEKA RES 3 ihalesi kapsamında Adıyaman Bağlantı bölgesinde Rüzgar Enerjisine Dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları ve 40 MWe bağlantı kapasitesinin tahsisine ilişkin imzalanan sözleşmeyi örnek verebiliriz. Diğer devam eden projeler;

Eylül 2022’de Tekirdağ ili Malkara mevkiinde yaklaşık 15 milyon ton kömür rezervi bulunan kömür ocağında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Tekirdağ ili dahilinde bulunan er: 3426227 sayılı IV. grup maden sahasının kömürün yıkanmasına (lavvar) yönelik tesis,

Manisa Soma Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü Deniş 1/A Nolu Pano Dekapaj işi,

Avrupa’nın en iyi hizmet binası proje ödülünü alan İnegöl belediyesi Hizmet binası Yapım işi.