Futsal maçında dehşet anları

TAKİP ET

Köksal Ersayın Anadolu Lisesi ile 19 Mayıs Anadolu Lisesi arasında oynanan Genç Erkekler Futsal İlkadım İlçe Birinciliği maçında dehşet dakikalar yaşandı. Maçın bitimi ile 19 Mayıs taraftarları, sahadaki rakip sporcu ve hakemlere saldırdı. Bir gencin cebinde sakladığı bıçağı hamle yaptığı sırada öğretmenler yakaladı.

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Samsun okul sporlarındda şiddet her geçen gün artıyor. Bafra'da geçtiğimiz günlerde taraftarlar arasında çıkan kavgada bir taraftar bıçakla yaralanırken, dünkü 
Genç Erkekler Futsal İlkadım İlçe Birinciliği maçında ise faciadan dönüldü. 

TAKIMLARI YENİLİNCE 
SAHAYA İNDİLER 

Canik Atatürk Spor Salonu'nda oynanan Genç Erkekler Futsal İlkadım İlçe Birinciliği maçında karşı karşıya gelen Köksal Ersayın Anadolu Lisesi ile 19 Mayıs Anadolu Lisesi maçı sona erdiğinde saha adeta meydan muharebesine dönüştü. Köksal Ersayın maçı 4-1 alırken, takımları yenilen 19 Mayıs Anadolu Lisesi taraftarları, hiçbir güvenlik önlemi alınmayan maçta, sahaya girdi. 

SAHADA HAKEM 
VE SPORCULARA SALDIRDILAR

Yaklaşık 50'ye yakın taraftar, sahada rakip sporcuları ve hakemleri kovaladı. Bazı Köksal Ersayın Anadolu Lisesi sporcuları, rakip taraftarlar tarafından darp edildi. Sporcular ise dayak yememek için sağa sola kaçıştı. Araya bazı duyarlı bayan rakip taraftarlar girip ayırmaya çalışsa da, arbede 15 dakika sürdü. 

KAHRAMAN ÖĞRETMENLER 

O esnada Köksal Ersayın Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Önder Karasu ve 19 Mayıs Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zamanda Okul sporları tertip komitesi üyesi olan Hakan Othan'ın dikkati bir faciayı önledi. 1,60 boylarında hafif tombul kot pantolon ve şişme yelek giyen elleri cebinde olan sahada sağa sola bakarak rakip sporcuları kollayan şahıs, bir anda cebinden 15 cm uzunluğundaki bıçağı çıkardı. Öğretmenler Önder Karasu ve Hakan Othan, durumu farkederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Önder Karasu saldırganın kolunu yukarı tutarak bıçağı elinden aldı. Güvenlik önlemi olmayan maçta öğretmenlerin bu müdahalesi olası bir faciayı önledi. 

Zekai ANIL