Futurex İstanbul Hakkında

TAKİP ET

Her sektörde olduğu gibi tekstil sektöründe de sürekli bir yenilenmeye ihtiyaç duyulur. Her seferinde yenilenen kreasyonlar moda algısını farklı bir boyuta taşır. Yeni moda trendlerini yakalamak ve her zaman bir öncekinden daha iyisini üretmek için farklılıklara ve yeniliklere açık olmak gerekir. Kumaş sektörü, tekstil ham maddeleri ve tekstil boyaları gibi çok sayıda ürün grubu sürekli olarak gelişime açıktır. Daha az ham madde ile ortaya daha nitelikli ve görsel açıdan muhteşem ürünler çıkarılmaya çalışılır. Dünya üzerinde birçok kaynağın tükenmeye başladığı düşünülürse bu durum tekstil sektörü için de geçerlidir. Futurex İstanbul

Tekstil sektöründe inovasyon çözümleri sunarak daha işlevsel ürünler ortaya çıkarmak amaçlanır.  İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tekstil sektöründe inovatif çözümler sunmak ve üretimi daha iyi bir seviyeye getirmek amacı ile proje yarışmaları düzenliyor. Bu yarışmaların genel adı Futurex İstanbul Organizasyonları’dır. Farklı iki alanda yeni ve genç yetenekler keşfetmek için inanılmaz bir fırsat ortaya çıkarır. Ulaşılamayacak kadar çok sayıda genç yeteneğe ulaşmanın yanında Türk tekstil sektörü de dünya çapında tanınma imkanı bulur. Farklı iklimlerde yaşayan ve dünyada modaya gönül vermiş herkes bu yarışmalara katılabilir.

Dünya çapında bir organizasyon olduğu için farklı milletlerden ve dünya görüşünden çok sayıda yetenek Türk girişimcilerlede çalışma imkanı bulur. Kendi ülkelerindeki imkanları ve kumaş türlerini kullanarak ortaya daha heyecan verici tasarımlar çıkarır. Gençlerin kariyer planlamasında onlara yardımcı olmakla birlikte inovasyon çözümleri de desteklenir. İleri teknoloji ve yeni tekstil makinelerinin projelendirilmesi de kolaylaşır.

FutureBase International ve FutureTech

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin yaptığı bu yarışmalar iki alt kategoriye ayrılır. Tekstilin sadece moda ve trend olmadığını, üretim aşamasındaki yenilikçi görüşlerin de etkili olduğunu savunur. Mekanik ve tasarım olarak iki ayrı kısma ayrılan bu yarışmalardan FutureBase International tasarım ve yeni moda trendlerini ortaya çıkarmak için yapılır. Kalemine ve tasarım zekasına güvenene genç yetenekler buraya katılarak kıyafet olarak hem daha yeni tasarımları görme imkanı bulur hem de kendilerini gösterebilir. Önemli projelerde ve şirketlerde tasarımcı ya da stilist olarak çalışmalarının önü açılır. Bu yarışmalar sayesinde yurt dışındaki girişimciler de genç yeteneklere ulaşabilecektir. Hatta bazen katılımcılara eğitim fırsatı bile sunulabilir. 

FutureTech bölümünde ise teknoloji ve mekanik araçlar kullanılır. Tekstilin inovasyonu, yeni çağa ayak uydurması, hep daha iyisinin hedeflenmesi için projeler ortaya çıkarılır. Bilim ve teknik ile uğraşan gençler için oldukça etkileyici bir fırsattır. Makinelerin maket şekillerini bile inşa etmek ciddi maliyetler gerektirir. Yarışma sayesinde yetenekli mühendisler tekstil alanında yeni buluşlara imza atabilir. Hayalini bile kuramayacağı bir yolda yürürken ilk adımlarını bu yarışmalar sayesinde atabilecektir. 

FutureBase International kategorisinde çok sayıda konu bulunur. Eko – çözüm, dijital dopamin, denim büyüsü, yenilenen sağlık ve Türkiye dokuma atlası gibi konulardan yola çıkarak tasarımlar oluşturulur. Türk motifleri ile yeni ir tarz çıkarıp kreasyon oluşturmak da mümkündür. Bu sayede kültürümüzü giyim sektörü ile tanıtma imkanımız da vardır.

FutureTech kategorisinde de çeşitli konular olmakla birlikte; akıllı tekstiller, teknik tekstiller, nanoteknoloji, dijital teknolojiler, biyotekstiller gibi teknoloji ve bilim gerektiren alanlarda yarışmaya katılabilirsiniz.

Futurex İstanbul Yarışma Ödülleri

Futurex İstanbul yarışmalarında kariyere sahip olabilme imkanı dışında bir de para ödülü vardır. Gençlerin önünü açmaya yarayacak bu ödüller ilk 3’e giren kişilere verilir. Para ödülünün miktarı oldukça iyi olup her yıl değişmektedir. Genç yeteneklerin işine yaramakla kalmayıp oldukça iyi bir miktardır.