Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten İmamoğlu'nun Ziyaretiyle İlgili Çarpıcı Açıklama

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Galatasaray ziyaretine dair, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten çarpıcı açıklamalar geldi. Özbek, İmamoğlu'nun yanında çekilen fotoğrafa ilişkin soruya "Gayrı ihtiyari bir hareket. Dolayısıyla söyleyeceğim, ifade edeceğim bir şeyim yok" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Galatasaray'ı ziyaret etti. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İmamoğlu'na 34 numaralı forma hediye etti. Ancak, bu ziyaret sonrasında İmamoğlu ve Özbek'in birlikte verdiği poz, kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Özbek, basın mensuplarının bu konudaki sorularını yanıtlarken, "Gayrı ihtiyari bir hareket. Dolayısıyla söyleyeceğim, ifade edeceğim bir şeyim yok" şeklinde konuştu. İmamoğlu'nun yanında olması ve birlikte verilen pozun, Galatasaray'ın projelerine verdiği destekle ilgili olduğunu ifade eden Özbek, bu ziyaretin arkasında siyasi bir amaç olmadığını vurguladı.

Bir muhabirin, İmamoğlu'nun rakip adayı Murat Kurum'u ziyaret etmesi ve Özbek'in bu ziyarete verdiği destekle ilgili sorusuna da yanıt veren Özbek, "Sayın Başkanın ziyareti ile ilgili benim başkan olduğum dönemde, yaklaşık 1.5 seneyi aşkın süredir son derece güzel ilişkiler içerisindeyiz. Dolayısıyla fotoğrafla ilgili sayın başkanın davetine de gittim. Gayrı ihtiyari bir hareket yani. Dolayısıyla söyleyeceğim, ifade edeceğim bir şeyim yok" dedi.

Öte yandan, toplantı sonrası İmamoğlu'nun Fenerbahçe ziyareti sırasında sarf ettiği "On defa bana sarı lacivert kravat gelecek diye bekledik gelmedi vallaha" sözüne atıfta bulunan Özbek, "Kravatı söylemedin" diyerek espri yaptı. İmamoğlu ise "Hediyemi aldım evet" yanıtını verdi.

Bu gelişmeler, siyasetin ve sporun iç içe geçtiği bir dönemde, Galatasaray ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı arasındaki ilişkilerin gündeme taşınmasına sebep oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Galatasaray Başkanı Dursun Özbek murat kurum açıklama