Galatasaray, Bitexen Antalyaspor Maçıyla Lig Liderliğini Koruma Peşinde

TAKİP ET

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasının kapanış maçında Galatasaray, Bitexen Antalyaspor'u konuk edecek. Galatasaray, ligde liderlik koltuğunu korumak ve Fenerbahçe'nin yaklaşmasını engellemek için sahada olacak.

Türkiye'nin önde gelen futbol kulüplerinden Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında yarın Bitexen Antalyaspor ile karşılaşacak. RAMS Park'ta oynanacak müsabaka, saat 20.00'de başlayacak ve Abdulkadir Bitigen tarafından yönetilecek.

Galatasaray, geçtiğimiz hafta UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag'a elenmesinin ardından ligdeki liderliğini sürdürme mücadelesi verecek. Şampiyonluk yolundaki rakipleriyle arasındaki puan farkını koruma hedefinde olan sarı-kırmızılı takım, Bitexen Antalyaspor karşısında taraftarı önünde galibiyet arayacak.

Ligde oynadığı 26 maçta 22 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Galatasaray, 69 puanla lider durumda bulunuyor. Ancak Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde bulunan Galatasaray, rakibinin liderlik iddiasını kırmak için sahaya çıkacak.

Maç öncesinde Galatasaray'da bazı eksikler bulunuyor. Afrika Uluslar Kupası'ndan sakat dönen Hakim Ziyech ve yeni transfer Serge Aurier, müsabakada forma giyemeyecek. Sakatlığı nedeniyle son maçlarda forma giyemeyen Tanguy Ndombele'nin de durumu belirsiz. Ayrıca Davinson Sanchez, Kerem Aktürkoğlu ve Sergio Oliveira sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Galatasaray, iç sahada sergilediği etkileyici performansıyla dikkat çekiyor. Son 30 iç saha maçında mağlup olmayan sarı-kırmızılılar, bu sezon ligde sahasındaki 13 maçtan galibiyetle ayrılarak liderliklerini sürdürdü.

Ligde son 14 maçını kaybetmeyen Galatasaray, en iyi savunma yapan takım olarak da öne çıkıyor. Kalesinde sadece 14 gol gören sarı-kırmızılılar, ligin en az gol yiyen ekibi konumunda bulunuyor.

Teknik direktör Okan Buruk'un öğrencileri, Antalyaspor'a karşı oynadığı 11 maçta mağlup olmadı. Buruk'un, Antalyaspor'u çalıştıran Sergen Yalçın'a karşı ise rekabeti devam ediyor.

Galatasaray, bu zorlu mücadelede taraftarı önünde galibiyet arayarak liderlik yolunda önemli bir adım atmaya çalışacak.

Galatasaray futbol Trendyol Süper Lig UEFA Avrupa Ligi Bitexen Antalyaspor maç futbolcu