Galatasaray'da Alanya Maçı Heyecanı

TAKİP ET

Galatasaray, son 7 haftada yenilgi yüzü görmediği ve evindeki son 8 karşılaşmayı kaybetmediği başarılı bir süreç geçirirken, Alanyaspor ile deplasmanda oynayacağı maç öncesinde alarm durumunda. Süper Kupa zaferinin hemen ardından, Sarı-Kırmızılılar rotayı pazartesi günü Alanyaspor karşılaşmasına çevirdi.

Teknik heyet, Alanyaspor maçını, kalan 7 haftada oynanacak en kritik iki mücadeleden biri olarak görüyor (diğeri ise Fenerbahçe derbisi). Fatih Tekke'nin yönetimindeki Akdeniz ekibinin üst üste kazandığı maçlar ve form durumu, Galatasaray'ı endişelendiriyor.

Son 11 lig maçından sadece birini kaybeden Alanyaspor, 4 Şubat'taki Kasımpaşa maçından bu yana geçen 7 haftada mağlubiyet yüzü görmedi ve son 4 maçından da 3 puanla ayrıldı.

Turuncu-yeşilliler, evindeki son 8 maçı kaybetmemiş bir şekilde Galatasaray'a karşı çıkacak. Bu istatistikler ve Galatasaray'ın dış saha performansındaki zorluklar, Alanyaspor maçını bir "dönüm noktası" olarak görülmesine neden oluyor.

Galatasaray, bu sezon ligde büyük bir performans sergileyerek son 7 haftaya 84 puanla girmiş durumda. Sarı-Kırmızılılar, 1987-88 sezonunda 90 puanla şampiyon olmuştu. Eğer Galatasaray, kalan maçlardan 7 puan daha alırsa kendi rekorunu kıracak. Ancak lig rekoru, 1988-89 sezonunda 93 puanla şampiyon olan Fenerbahçe'ye ait.

Galatasaray, kalan müsabakalarda 10 puan alabilirse, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin rekorunu geçerek unvanı devralacak. Bu nedenle gözler, Alanyaspor maçı öncesinde Sarı-Kırmızılılar'ın performansına ve hedeflerine çevrildi.

Galatasaray alanya alanyaspor Sarı-Kırmızılılar rotayı pazartesi günü Alanyaspor karşılaşmasına çevirdi Galatasarayda Alanya Maçı Heyecanı spor samsun haber gündem haber