Galatasaray'ın Golcüsü Mauro Icardi, PFDK'ya Sevk Edildi

TAKİP ET

Galatasaray'ın etkili golcüsü Mauro Icardi, MKE Ankaragücü ile oynanan maçta gerçekleştirdiği 'hakaret' sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na tedbirsiz olarak sevk edildi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Icardi'nin hareketi, Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca PFDK'ya taşındı.

Galatasaray'ın başarılı golcüsü Mauro Icardi, MKE Ankaragücü ile oynanan maçta gerçekleştirdiği 'hakaret' sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) tedbirsiz olarak sevk edildi. TFF Hukuk Müşavirliği tarafından 23 Şubat 2024 tarihinde PFDK'ya yapılan sevk raporları arasında yer aldı.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Icardi'nin 18 Şubat 2024 tarihinde oynanan MKE Ankaragücü-Galatasaray A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'hakareti' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verildi. Bu durum, futbolcunun sportmenlik dışı hareketi nedeniyle disiplin kurulunca ele alınacak ve gerekli yaptırımlar uygulanabilecek.

Galatasaray camiası ve futbol severler, Icardi'nin bu tür davranışlarına yönelik gelecek kararı merakla bekliyor. Olayın detayları, PFDK'nın vereceği kararla netlik kazanacak.

Galatasaray futbol TFF Ankaragücü Ankara Trendyol