Gazeteciler Cemiyeti, Genç Gazetecilere Yönelik Eğitim Kampı Düzenliyor

TAKİP ET

Gazeteciler Cemiyeti, Balkan Araştırmacı Gazetecilik Ağı ile genç gazeteciler için iş birliği yaparak eğitim kampı düzenliyor. Ankara Gölbaşı'nda 27-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu eğitim için başvurular 30 Nisan'a kadar devam edecek.

Genç gazetecilerin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla Gazeteciler Cemiyeti, eğitim kampı düzenliyor ve başvuruları kabul ediyor.

Eğitim kampı süresince araştırmacı gazeteciliğin temelleri, etik ve uygulama esasları üzerinde durulacak ve katılımcılara atölye çalışmaları sunulacak.

Başvuru koşulları arasında Türkiye veya Batı Balkanlar'dan olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak ve gazetecilik alanında en az 2 yıl deneyime sahip olmak yer alıyor. İletişim Fakültesi mezunu veya fiilen gazetecilik yapanlar ile kadın başvuru sahipleri öncelikli olarak değerlendirilecek.

Eğitim kampını başarıyla tamamlayan gazeteciler, mikro projelerini hayata geçirerek 3 haberlik çalışmalarını tamamlayacaklar. Her katılımcı için bin Euro'ya kadar destek sağlanacak olan mikro projeler, en fazla 3 ay içinde teslim edilecek.

Gazeteciler Cemiyeti, eğitim kampı hakkında bilgi vermek ve soruları yanıtlamak için 24 Nisan saat 19.00'da Zoom üzerinden bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

Gazeteciler Cemiyeti Genç Gazetecilere Yönelik Eğitim Kampı Düzenliyor eğitim kampı Genç gazetecilerin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacı samsun haber gündem haber