Gazetecilerden Dim'e Güvenoyu

TAKİP ET

Küresel Gazeteciler Konseyi'nde mevcut Genel Başkan Mehmet Dim güven tazeledi. Dim, "6 Şubat'ta yaşadığımız yüzyılın felaketinde bölgede görev yapan depremzede gazetecilere ayni ve nakdi yardımlar yaptık" dedi

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 2. Olağan Genel Kurul toplantısında mevcut Genel Başkan Mehmet Ali Dim güven tazelerken, yönetim kurulu büyük ölçüde yenilendi.

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, 'Denetim Kurulu Asıl Üyeliği'ne seçildi.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Kurul toplantısında mevcut Genel Başkan Mehmet Ali Dim güven tazeledi.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen genel kurula yaygın, yerel ve dış medya meclislerine seçilen 30'ardan 90 meclis üyesi delege sıfatıyla katıldı. Genel Başkan Mehmet Dim, 2020-2023 yılları dönemi Faaliyet Raporu'nu okudu.

Daha sonra Küresel Gazeteciler Konseyi'nin çalışmalarından söz eden Genel Başkan Mehmet Dim, 25 üniversite ile Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) ile birlikte 'İnsan hakları, şiddetle sivil mücadele ve sosyal arabuluculuk' programının ortağı olduklarını anlattı. Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) ile işbirliği protokolü imzaladıklarını kaydetti.

Yunus Emre Vakfı ile işbirliği yapılarak Gürcistanlı gazetecilerle İstanbul ve Ankara'da bir araya gelindiğini, Kazakistanlı gazetecileri de İstanbul ve Bursa'da konuk ettiklerini kaydeden Genel Başkan Mehmet Ali Dim, Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle Küresel Medya Okulu'nda sertifikalı gazetecilik eğitimlerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır da 'Denetim Kurulu Asıl Üyeliği'ne seçildi.

DEPREMZEDE GAZETECİLERE
AYNİ VE NAKDİ YARDIMLAR

Azerbaycan'ın haklı Karabağ davasının ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde doğru anlatılması için ülkemizde görev yapan yabancı gazeteciler ile defalarca bölgeye gidildiğini ifade eden Dim, "Geçtiğimiz Nisan ayında Tiflis'te bir çalıştay düzenleyerek Azerbaycanlı ve Ermeni gazetecilerin aynı masada buluşmasına ve barış için ortak metin imzalamalarına KGK olarak öncülük ettik" dedi. Dim, "Gala gecemize onur konuğu olarak katılan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a diplomasi ödülü verdik. Ayrıca 6 Şubat'ta yaşadığımız yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrasında bölgede görev yapan depremzede gazetecilere üyemiz olsun olmasın ayrım yapmadan ayni ve nakdi yardımlar yaptık" diye konuştu.