Gazze'de Ateşkes ne zaman? Hakan Fidan açıkladı

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı açıklamada, Gazze'deki durumu değerlendirdi. Fidan, Ramazan'dan önce Gazze'de kalıcı bir ateşkese ulaşmak için ciddi çaba sarf edildiğini ifade etti ve uluslararası sistemin çifte standartlarını eleştirerek, küresel adaletsizliğe dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya Diplomasi Forumu'nun kapanış konuşmasında, Gazze'deki gelişmeler ve beklenen ateşkeste yaşanan gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Fidan, İsrail'in aylardır Gazze'ye yönelik saldırılarına değinerek, "Ramazan'dan önce ateşkese ulaşılması konusunda çok ciddi arzu ve çaba var" dedi. Diplomasinin tüm imkanlarının kullanıldığını belirten Fidan, Gazze'de devam eden ateşkese yönelik görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Antalya Diplomasi Forumu'nda yapılan görüşmelerde, küresel sistemin adaletsizliğine vurgu yapıldığını belirten Bakan Fidan, "Bazı uluslararası aktörlerin farklı meselelerdeki çifte standardı ve uluslararası hukuku hiçe sayan yaklaşımları forum esnasında panelistlerce adeta ifşa edildi" şeklinde konuştu.

Gazze'deki süregelen zulmün durdurulmasının forumun merkezine oturduğunu belirten Fidan, Gazze'deki durumu değerlendirdiği gazetecilere, "Diplomasinin bütün imkanlarını kullandık, taraflar arasında devam eden ateşkese yönelik görüşmelerin devam ettiğini ifade edebilirim. Ramazan'dan önce ateşkese ulaşılması konusunda çok ciddi arzu ve çaba var" şeklinde konuştu.

Bakan Fidan ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın daveti üzerine önümüzdeki hafta ABD'ye gerçekleştireceği seyahati duyurdu ve stratejik mekanizma toplantısı yapacaklarını belirtti.

dışişleri bakanı gazze filistin israil ateşkes ramazan hakan fidan açıklama