Gazze, Savaşın 200'üncü Gününde

TAKİP ET

Gazze Şeridi, İsrail ordusunun süregelen saldırıları altında 200'üncü gününe girdi. Yedi aydır devam eden yoğun bombardıman, özellikle sivil altyapıya büyük zarar verirken, bölge halkı tüm zorluklara rağmen hayatta kalmaya çalışıyor.

İsrail ordusu, uluslararası uyarıları hiçe sayarak, saldırılarını sürdürüyor. Her geçen gün artan şiddetli saldırılar sonucunda can kaybı her gün artmaktadır. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın son açıklamalarına göre, son 24 saatte düzenlenen 3 ayrı saldırıda 32 Filistinli yaşamını yitirdi, 59 kişi ise yaralandı.

Saldırıların başladığı günden bu yana ölenlerin sayısı 34,183'e, yaralananların sayısı ise 77,143'e yükseldi. Sivil hedeflerin ve altyapının yoğun biçimde zarar gördüğü saldırılarda, birçok ev, okul ve hastane kullanılamaz hale geldi.

Uluslararası toplum, bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri ve sivil kayıplar karşısında daha etkili önlemler alınması çağrısında bulunuyor. Gazze halkı, sürekli artan bu zorluklar karşısında dayanıklılığını korumaya çalışsa da, durum giderek insani bir krize dönüşmektedir.

Bölgede güvenlik ve sağlık hizmetlerine erişim büyük ölçüde kısıtlanmış durumda. Dünya genelindeki yardım kuruluşları ve insan hakları örgütleri, Gazze'ye yönelik saldırıların sona erdirilmesi ve insani yardımların ulaştırılması için yoğun çaba gösteriyor.

Gazze Savaşın 200üncü Gününde gazze Soykırım İsrail Yahudi