Gazze'ye Deniz Yoluyla İlk Yardım Operasyonu Tamamlandı

TAKİP ET

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin kuzeyine deniz yoluyla yapılan ilk yardım operasyonunun 19 Mart sabahı başarıyla tamamlandığını duyurdu.

BAE Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD merkezli World Central Kitchen (WCK) kuruluşu ile işbirliği yapılarak düzenlenen yardım konvoyunun Gazze'nin kuzeyine büyük miktarda yardım ulaştırdığı belirtildi.

Operasyon kapsamında, ilk deniz sevkiyatında yaklaşık 200 ton pirinç, un ve proteinin Gazze'ye ulaştırıldığı ifade edildi. Ayrıca, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Larnaka limanından Gazze'ye 240 tonluk ikinci yardım gemisinin de hazırlandığı bildirildi.

BAE'nin, Gazze Şeridi'ne yardım sağlamak amacıyla bugüne kadar yiyecek, su ve tıbbi malzeme de dahil olmak üzere 21 bin ton acil malzeme ulaştırdığı belirtildi. Açıklamada, bu yardımların 216 uçak seferi, 10 havadan indirme, 964 tır ve iki gemiyle gerçekleştirildiği bilgisi paylaşıldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ikinci yardım gemisinin ne zaman yola çıkacağına ilişkin detaylı bilgi verilmediği vurgulandı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı gazze gazze şeridi deniz yoluyla ilk yardım operasyonu gazze yardım ABD merkezli World Central Kitchen gündem samsunhaber haber