Gece Yarısından İtibaren Motorine Büyük İndirim: İşte Beklenen Fiyatlar

TAKİP ET

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmaya rağmen, benzin ve motorin fiyatlarında değişiklik sürüyor. Gece yarısından itibaren geçerli olacak motorin indirimiyle birlikte İstanbul'da litre başına 43 lira, Ankara'da ise 43 lira 79 kuruş ödenecek. Samsun'da ise motorin litre fiyatı 43 lira 50 kuruş seviyesine inecek.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalarla birlikte, vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ediyor. Ardı ardına gelen zamlarla sıkıntı yaşayan araç sahiplerini sevindirecek bir haber geldi. Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 21 kuruş indirim yapılması bekleniyor.

Pompaya yansıyacak olan indirimle birlikte, İstanbul'da motorinin litresi 43 liradan satılacak. Ankara'da ise bu fiyat 43 lira 79 kuruş seviyesinde olacak. Samsun'da ise motorin litre fiyatı 43 lira 50 kuruş olacak.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor? Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikleri baz alarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS, fiyat değişikliklerini vatandaşlarla paylaşmama kararı almasının ardından, sektördeki fiyat değişimlerini öğrenme konusunda belirsizlik devam ediyor.

akaryakıt indirim motorin