Geleceğin hemşireleri beyaz üniformalarına kavuştu

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nün yeni öğrencileri, mesleklerinin simgesi olan beyaz üniformalarını giyerek hemşirelik kariyerlerine ilk adımlarını attılar.

Hemşirelik Bölümü Hemşirelik Esasları Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen 4. Üniforma Giyme Töreni, OMÜ Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Afitap Özdelikara, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı, Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Oya Sevcan Orak ve Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu, Hemşirelik Bölümü akademisyenleri ve aileler katıldı.

Prof. Dr. Terzi, törende yaptığı konuşmada, Hemşirelik Bölümünün üniversitede akredite olan sayılı bölümlerden biri olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin başarılı bir eğitim alacaklarını belirtti. Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Avcı ise hemşireliğin insana dokunan bir meslek olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için çaba harcadıklarını ifade etti.

Törenin bir parçası olarak, Hemşirelik Bölümü'nde eğitim görecek olan 73 birinci sınıf öğrencisine hemşirelik meşalesi aktarıldı. Bu ritüelde, geleceğin hemşireleri, dünyanın ve Türkiye'nin öncü hemşirelik figürleri olan Florence Nightingale ve Safiye Hüseyin Elbi'yi temsil eden meslektaşlarından mesleğe başlangıç ışığını aldılar.

Törenin sonunda, öğrencilere üniforma giyme belgeleri takdim edilerek resmi bir anı oluşturuldu ve hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı. Hemşirelik Bölümü'nün 4. Üniforma Giyme Töreni, geleceğin hemşirelerinin mesleklerine olan bağlılıklarını ve heyecanlarını bir kez daha vurguladı.