Gelecek Partisi Samsum Milletvekili Aday Adayı Emekli Albay Murat Eryılmaz: 'Bu Ülkeye Borçluyum'

TAKİP ET

Gelecek Partisi Samsun Dış İlişkiler Başkanı emekli Albay Murat Eryılmaz, Samsun Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. Murat Eryılmaz, "Küçük yaştan itibaren devletimiz bana hem ana hem baba oldu. 23 yllık meslek hayatımda borcumu ödedim ancak yetmez. Bu ülkeye daha çok hizmet etmek istiyorum" dedi.

Gelecek Partisi Samsun İl Teşkilatı'ında Kurucu Dış İlişkiler Başkanı olarak görev yapan emekli Albay ve aynı zamanda Endüstri Mühendisi Murat Eryılmaz, 14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimlerde partisinden 28. Dönem Samsun Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Murat Eryılmaz, Gelecek Partisi Samsun İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt'tan yapmış olduğu aday adaylığı başvuru dosyasının kabulünü içeren belgesini teslim aldı.

ÜLKEME HİZMET ETMEK İSTİYORUM
Gelecek Partisi Samsun Milletvekili Aday Adayı Murat Eryılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 23 yıl boyunca yurt içi ve yurt dışında çeşitli operasyonlarda görev aldığını son olarak ise Fırat Kalkanı Operasyonu'nda Samsunlu albay olarak görev yapmaktan gurur duyduğunu söyledi. Murat Eryılmaz, "Küçük yaştan itibaren devlet okullarında okudum, büyüdüm. Devlet bana hem ana hem baba oldu. Allah razı olsun devletimizden. O gün devletimize, milletimize borçlandım. 23 yllık meslek hayatımda borcumu ödedim ancak yetmez. Bu ülkeye daha çok hizmet etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Murat Eryılmaz, "Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun 'Başbakan' olarak görev yaptığı dönemde çok yakınında görev aldım. Suriye politikası ve vizyonunu tanıma şansı bulmuştum. Hazırlık aşamasında yanındaydım. O zaman asker kökenli olduğunuz için siyaseti düşünemezdik. Ancak bilinçaltıma yerleşmişti. Emekli olduktan sonra Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun önderliğinde Gelecek Partisi kurulduğunda; hemen görev almak istedim" dedi.

SAMSUN'UN ÖZ EVLADIYIM
Son dönemde ülkede yaşanan sorunların yanı sıra devletin kurumsal yapısının zedelendiğini savunan Gelecek Partisi Samsun Milletvekili Aday Adayı Murat Eryılmaz, "Hem ülkenin sorunlarına vakıfım hem de Samsun'un öz evladıyım, bu kentin sorunlarını iyi biliyorum. Devletin tüm kurumlarında yaşanan tükenmişlik ve sorunlar yumağını 6'lı masanın çözülebileceğine inandığım için; partimden aday adayı oldum ve şehrimizi TBMM'de milletvekili olarak temsil etmek ve katkıda bulunmak istiyorum" sözlerini kaydetti.

MURAT ERYILMAZ KİMDİR?

1973 yılında Balıkesir'de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Samsun'da tamamladı. 1994 yılında Kara Harp Okulu'ndan teğmen rütbesi ve sistem mühendisliği ünvanı ile mezun oldu. 23 yıl boyunca yurt içi ve sınır ötesi olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde yönetici olarak görev yaptı. 2008-2012 yılları arasında Bakım Okul Komutanlığı'nda Öğretim Başkanlığı bünyesinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2012-2015 yılları arasında Güneydoğu'da terörle mücadele kapsamında görev aldı. 2016 yılı Ağustos ayında başlayan Suriye sınır güvenliğini korumak amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda hem planlama aşamasında hem de fiili olarak Özel Kuvvetler Komutanlığı emrinde yönetici olarak çalıştı. 2017 yılında kendi isteği ile Albay rütbesiyle emekliye ayrıldı. 2020 yılından itibaren Kurucu Üyesi olduğu Gelecek Partisi Samsun İl Yönetimi'nde Kurucu Dış İlişkiler Başkanı olarak görev yaptı.

N. Alper CABBAR