Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Adayı Mustafa Yeşilyurt'tan "Gelecek'ten Köye Dönüş" projesi

TAKİP ET

Gelecek Partisi SBB Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, "Köy kültürünün yeniden ayağa kaldırılması için Köye Dönüş Projesi'ni hayata geçireceğiz. Büyük anneler babalar evlatlarına, torunlarına hasret kalmayacak. Gençler baba ocağına iş güç sahibi olacak" dedi.

Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde vatandaşlarla buluşmalarına devam ediyor. Hafta sonu Atakum'un Yeşiltepe Mahallesi sakinleriyle kıraathanede sohbet eden Mustafa Yeşilyurt, mübarek Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yeşiltepe sakinlerine teşekkür eden Mustafa Yeşilyurt, toplumsal geleneklerimizi yaşatan köy kültürünün zaman içinde kayboduğuna dikkat çekerek, "Nedenlerini saymakla bitmez. Gençler köylerinde değil. İş, aş için göç ediyor. Bayramdan bayrama geliyorlar. Aile büyüklerimiz de evlatlarını, torunları seneden seneye görür hale geldi. Dolayısıyla köylerimizin geleneklerini, örf ve adetlerini yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak zorlaştı" dedi.

KÖYE DÖNÜŞ PROJESİ

"Yerel yönetimlerin en önemli vazifesi gençleri iş ve aş için başka memleketlere göç ettirmek değil, baba ocağına iş aş sahibi yapmaktır" diyen Gelecek Partisi SBB Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, 'Köye Dönüş Projesi'nden söz etti. Yeşilyurt, "Köy kültürünün yeniden ayağa kaldırılması için Köye Dönüş Projesi'ni hayata geçireceğiz. Büyük anneler babalar evlatlarına, torunlarına hasret kalmayacak. Gençler baba ocağına iş güç sahibi olacak. Köyünden uzakta olmayacak" dedi.

BABA OCAĞINDA SESLENDİ

Gelecek Partisi Atakum Belediye Başkan Adayı Güngör Somuncu ise baba ocağı olan Yeşiltepe'de mahalle sakinleri tarafından alkışlarla karşılandı. Güngör Somuncu, "Sizin bir evladınız olarak okuyup, mühendis oldum. Atakum'un 56 mahallesine hizmet götürmek için bir yola çıktım. Vazifelerimi biliyorum. Takdir eder, sandıkta evladınıza sahip çıkarsanız, Atakum Belediyesi'ni başarılı bir hizmet süreciyle yöneteceğiz ve sizlere de mahcup olmayacağım" diye konuştu.

Samsun Samsun Haber Gelecek Partisi Mustafa Yeşilyurt