Gelecek Partisi Samsun İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt:"Fındıkçı tüccarın  insafına bırakıldı"

TAKİP ET

Gelecek Partisi Samsun İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, 54 lira olarak açıklanan fındık fiyatının 40 liraya kadar düştüğünü belirterek, "Fındıkçı tüccarın insafına bırakıldı "dedi. 

Gelecek Partisi Samsun İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, fındık üreticisinin tüccarın insafına bırakıldığını öne sürdü. Fındık taban fiyatının 54 lira olarak açıklandığını hatırlatan Yeşilyurt, "Fındık fiyatının 40 lira seviyelerine düşeceği biliniyordu. Buna rağmen fındık üreticisine sahip çıkılmadı "dedi. 

'TEKELLEŞME ZİHNİYETİ' 

Yeşilyurt, "Fındık meselesinde Cumhurbaşkanı 54 lira fındık taban fiyatı açıklarken, vatandaştan fındığın gerçekten 54 liradan toplanmayacağı zaten biliniyordu. Fındık fiyatının 40 lira seviyelerine düşeceğini biliyorduk. İktidar hiç bir zaman üreticiyle, bu işin emeğini veren, alın terini döken insanlarla olumlu bir çalışma yaparak, onların hakkını teslim edecek bir çalışma içerisine girişmemiştir.Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kendi başına tekelleşmedir. Bu durum fındık sektöründe de özel bir şirketin ülkemizde tekelleşmesine neden olmuştur.  İktidarın her zaman ilişkilerinin çok iyi olduğu sınıf tekelciler olmuştur" dedi.

 Mustafa Yeşilyurt 

Zekeriya FIRAT