Gelecek Partisi SBB Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt: Siyasette yeni dönem başladı

TAKİP ET

Gelecek Partisi SBB Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, "Sandıktan birinci çıkmadıysan, 'başarısız olmuşsun' demektir. Yeni siyasi dönem başlamıştır. Değişimi doğru okumalıyız" dedi.

Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, 31 mart yerel seçimlerini Hedef Halk Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar'a değerlendirdi.

Türk milletinin değişim arzusunun yerelde yansımasına şahitlik ettiklerini belirten Mustafa Yeşilyurt, "Vatandaşın mesajını çok net anlamak gerekiyor. Hükümetin ekonomi politikası, zamlar, emeklilerin serzenişi, kibirlik, zenginlik bir yerel seçimde dersini alacaktı. Biz bunu 2019 yılından beri söyledik. 25 yıl sonra Türk milleti, otoriter rejim olarak nitelendirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirdiği dayatmalara karşı, 14 ve 28 Mayıs'ta sandığa yansıtmakta çekinceleri olduğu kararını bu defa yerel seçimde mührünü en şiddetli şekilde basarak yapmıştır" dedi.

YERELDE DEĞİŞİMİN ARACI CHP OLDU

Seçmenin değişim olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ni gördüğünü kaydeden Gelecek Partili Mustafa Yeşilyurt, şöyle konuştu; "Başlangıç adımı atıldı. Yerelde başlayan değişimin aracı CHP oldu. İktidar ikinci parti oldu. Sonuç olarak muhalefetin sürekli söylediği, savunduğu, halka anlatmaya çalıştığı 'ülkemizde değişim' gereksinimi vatandaşta karşılık buldu. Yeni bir siyasi dönem başlamıştır. Muhalefetinden iktidarına tüm siyasiler değişimi doğru okumalıdır."

Mustafa Yeşilyurt, "Seçim döneminde sahada çok iyi değerlendirmeler yaptık. Kazanmak için yola çıktık. Mevcut sistemi ve siyasi iklimi değiştirmek için mücadele ettik. İktidar kaybetti, muhalefet kazandı. Oy oranına bakmaksızın sandıktan birinci çıkmadıysan, 'başarısız olmuşsun' demektir. Açıkcası ben olaya memleket meselesi olarak bakıyorum. Ülkemiz, şehrimiz kazansın" sözlerini kaydetti.

mustafa yeşilyurt gelecek partisi samsun haber yerel seçim