Gelecek Partisi SBB Başkan adayı Mustafa Yeşilyurt: Tarlada ürün kalmayacak!

TAKİP ET

Gelecek Partisi SBB Başkan adayı Mustafa Yeşilyurt, "İlçelerde istihdamı teşvik edecek, çiftçinin ürettiği mahsulü fabrikalarda işleyeceğiz, kar amacı gütmeyen uygun fiyatlı piyasaya süreceğiz. Tarlada ürün kalmayacak" dedi.

Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, Bafra ve Terme'de seçim çalışmaları kapsamında çay ocaklarını gezdi, semt pazarlarında esnaf ve vatandaşla sohbet etti.

Mustafa Yeşilyurt, Samsun'un tüm ilçelerinde öncelikli sorunun ekonomik şartlardan kaynaklı hayat pahalılığı, esnafın azalan işleri, vatandaşın alım gücünün düşmesi olduğunu söyledi. Kırsalda yaşayan vatandaşlar ise Bütünşehir Yasası'ndan kaynaklı köylerine gelmesi gereken hizmetlerden mahrum kaldıklarını kaydetti.

KIRSALDAKİ VATANDAŞ 'BİZE KİM HİZMET EDECEK?'

Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlar, Bütünşehir Yasası'ndan kaynaklı altyapı, yol, eğitim ve içme suyu hizmetlerinden faydalanamadıklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi'ne gidiyoruz, yatırım şu zaman diyorlar, bizi oyalıyorlar. İlçe Belediyesi'ne gidiyoruz, 'bizim işimiz değil, Büyükşehir yapıyor.' diyorlar. İki arada kaldık.

Muhtarlar siyasi büyüklerle iş çözmeye çalışıyor. Bize 'kim hizmet edecek?' sorusunun cevabını seneler geçti halen bulamadık. Kar yağar, heyelan olur, yol kapanır. Bir hafta bekleriz açacaklar diye. Biz hizmet alamıyoruz, memnun değiliz. Eskiden kurumlar vardı, köylerimize gelirdi. Eksiklerimizi tespit eder yapardı.

Şimdi Belediye Başkanı ne derse o oluyor. Başkandan yol, su istiyoruz. Ama seçim zamanı hepsi geliyor. Vaatlerde bulunuyorlar, koltuğa oturunca hepsi unutuluyor, kimse 5 yıl daha köye gelmiyor" dediler.

KIRSALDA VATANDAŞ DERDİNİ KİMSEYE ANLATAMIYOR

Samsun'da gittikleri her ilçede aynı sorunları dinlediklerini belirten Gelecek Partisi SBB Başkan adayı Mustafa Yeşilyurt, vatandaşlarla buluşmasında sorunların çözümüne yönelik projelerinden söz etti.

Mustafa Yeşilyurt, "İlçelerde yüzlerce ihmal edilmiş konu var. Vatandaşa soruyorum; '5 yıldır Belediye Başkanı geldi mi?' diye. 'Yok, gelmedi, biz oy verdik, seçtik ama yüzünü görmedik' diyor. Böyle belediye başkanlığı mı olur? Kırsalda vatandaş derdini kimseye anlatamıyor.

Süslü videolar, mesajlarla 'yol yaptık, su getirdik' demekle olmuyor bu işler. Biz, hizmeti götürdüğümüz vatandaşın kapısını çalacağız, 'memnun mu değil mi' öğreneceğiz. Yaklaşık 6 aydır üstünde titizlikle çalıştığımız acil eylem planımız hazır, kırsal mahallelerinin en temel ihtiyaçlarını çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

PAZAR ALIŞVERİŞİ ATEŞ PAHASI OLMUŞ!

Gelecek Partisi Terme Belediye Başkan Adayı Hacı Bilal Aslan ile semt pazarı ve çay ocaklarını ziyaret eden, vatandaşla sohbet eden SBB Başkan adayı Mustafa Yeşilyurt, "Esnaf dertli, vatandaş geçinemiyor. Esnaf ticaretini yapamıyor. Bir ürünü aynı paraya tezgaha koyamıyor. Vatandaş pazar sepetini dolduramıyor. Pazar alışverişi ateş pahası olmuş. Büyükşehir Belediyesi olarak, esnafa, çiftçiye destek olacağız. İlçe ekonomisine katma değer katacak projelerle istihdamı teşvik edecek, her ilçenin ürettiği mahsulü belediyemizin ya da yatırımcıların kuracağı fabrikalarda işleyeceğiz, kar amacı gütmeyen uygun fiyatlı piyasaya süreceğiz. Tarlada ürün kalmayacak" sözlerini kaydetti.