Gelir İdaresinden Çağrı, Kiracılardan Kira Bildirim Formu Doldurmalarını İstiyor

TAKİP ET

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi kaybını önlemek amacıyla kirada oturanlara çağrıda bulunarak, 'Kira Bildirim Formu' doldurmalarını istedi. Kiracılara adım adım açıklanan yöntemle form doldurma çağrısı yapıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında kira gelirlerinin doğru bir şekilde beyan edilmesini sağlamak amacıyla kiracılara çağrıda bulunarak "Kira Bildirim Formu" doldurmalarını istedi. Kirada oturanların mülk sahiplerinin beyan ettiği kira ile kiracıların ödediği kira bedellerinin karşılaştırılarak vergi kaybının önlenmesi hedefleniyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, kirada oturanların belirtilen internet adresine girerek "Kira Bildirim Formu"nu doldurmalarını istedi. Bu uygulama ile mükelleflerin beyan ettiği kira gelirleri ile kiracıların ödediği kira bedelleri karşılaştırılacak ve vergi kaybının önüne geçilecek.

Açıklamada, bu uygulama kapsamında mükelleflerin gönüllü uyuma davet edildiği, gönderilen bilgilendirme mektupları ve yapılan yoklama sonuçlarına ulaşılamayan kiracılara ulaşmak amacıyla görüşme mektupları bırakıldığı belirtildi. Kiracıların, bırakılan görüşme mektubu ile Gelir İdaresi'ne gitmeden, "Dijital Vergi Dairesi Uygulaması" üzerinden "Kira Bildirim Formu"nu doldurabileceği vurgulandı.

Yönergeler ve bilgilendirme için vatandaşların Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebileceği belirtilirken, Kira Bildirim Formu doldurmanın kullanıcı bilgileri ile şifre veya e-Devlet şifresi kullanılarak yapılabileceği kaydedildi. Formda kiracı ve mülk sahibine ait bilgilerin doldurularak kaydedilmesi gerektiği belirtilirken, bu çağrının kayıt dışı ekonomi ile mücadelede önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Ekonomi gelir idaresi çağrı kiracı