Gelir Yuvan ile Yardım Almak

TAKİP ET

Gelir yuvan ile yardım almak vatandaşların araştırdığı konulardan biridir. Vatandaşlar maddi ve kişisel yardım başvurusunda bulunabilirler. Küresel salgının meydana gelmesinden sonra sosyal yardımlarda büyük bir artış oluşmuştur. Dar gelirli aileler ve muhtaçlık sınırının altında olan vatandaşlar sosyal yardımlardan faydalanarak ekonomik zorlukların üstesinden gelebilirler. Aile destek paketi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere sağlanan bir yardımdır.

Gelirim evden aile destek başvurusu için öncelikle e-devlet sitesine giriş yapılır. E-devlet sistemine girildikten sonra arama kısmına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazılarak hizmet ekranına gidilir. İlgili ekran görüntülendiğinde Sosyal ve ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvuru sekmesine giriş yapılır. Burada başvur butonuna tıklanır.

Gelir Yuvan Aile Destek Paket İçeriği

Aile destek paketinin içeriği insanlar tarafından sıklıkla merak edilir. Bu paket yıllık olarak 7200 TL nakit parayı kapsar. Yardımlardan faydalanacak ailelerin hesaplarına aylık olarak 600 TL yatırılır. Bu tatarlar aylık olarak PTT şubelerinden çekilebilir. 12 ayın sonunda yardımlar son bulur. Kou hakkında Devlet Ödemeleri sitesine giriş yaparak bilgi alabilirsiniz.

Yardımı kesilen aileler dönem şartlarına uygun olarak yeniden başvuruda bulunabilirler. Aile destek paketi kapsamında 7200 TL nakit para vatandaşlar tarafından istedikleri her alanda kullanılabilir. Alınacak paralar market, fatura ödemesi gibi alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Parayı çekmek için başvuru sahiplerinin kimlikleri ya da PTT kartları ile birlikte PTT şubelerine gitmeleri gerekir. Paket ile alakalı detaylı bilgilere ALO 144 üzerinden ulaşılabilir.

Gelir Yuvan Aile Destek Paketi Nedir?

Vatandaşların aile destek paketinden faydalanabilmeleri için öncelikle başvuru oluşturmaları gerekir. Başvuru işlemleri için e-devlet kanalları ya da ALO 144 hattı tercih edilebilir. Bunun yanında Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı hizmet binasına gidilerek de başvuru işlemleri gerçekleştirilebilir.

evden iş fikirleri sonuçlanması halinde vatandaşlara kısa mesaj gönderilir. Kısa mesajlardaki adımlar takip edilerek belirlenen tarihlerde PTT şubelerine gidilmesi ve yardımın nakit olarak çekilmesi mümkündür. E-devlet üzerinden başvurular oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bu işlemler birkaç dakika içinde kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Başvuru sırasında vatandaşlar herhangi bir problem ile karşılaşırlarsa ALO 144 sosyal yardım hattını arayarak ya da Devlet Ödemeleri sitesinden konu ile ilgili bilgi alabilirler.