Genç Parti, 31 Mart Seçimlerine Katılmama Kararı Aldı

TAKİP ET

31 Mart'ta Yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Genç Parti, Katılmama Kararı Alarak Seçime Katılacak Parti Sayısını 34'e İndirdi.

31 Mart'ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlanan oy pusulasında 29. sırada yer alan Genç Parti, seçimlere katılmama kararı aldı. Genç Parti'nin bu kararı sonrasında seçime katılacak siyasi parti sayısı 34'e düştü. Daha önce Yenilik Partisi'nin de seçime katılmayacağını açıklamasıyla birlikte aday listeleri 3 Mart'ta kesinleşecek.

Kura çekiminde 29. sırada yer alan Genç Parti'nin kararı üzerine, seçime katılmama durumunda olan diğer siyasi partilerin sıralamaları da değişecek. 30. sıradaki Aydınlık Türkiye Partisi 29. sıraya, 31. sıradaki MHP 30. sıraya, Türkiye İşçi Partisi 31. sıraya, Demokrasi ve Atılım Partisi 32. sıraya, Saadet Partisi 33. sıraya, Vatan Partisi ise 34. sıraya gerileyecek.

Aday listelerinin kesinleşeceği tarihe kadar seçime katılmayacağını bildiren diğer siyasi partilerin olması durumunda, oy pusulasındaki sıralamalarda yeni değişiklikler yaşanabilir. Bu gelişmelerle birlikte seçime giden yol, siyasi rekabetin şekillendiği bir sürece dönüşüyor.

Seçim yerel seçim genç parti aday çekilme kararı